szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

A DK elítéli a bukaresti válogatott meccsre induló magyar ultrák konyári akcióját. Sokadszorra bizonyosodik be, hogy ma Magyarországon a futballhuligánok és az újnácik között szoros együttműködés van - írják.

A Demokratikus Koalíció (DK) elítéli az újnáci szurkolók konyári akcióját - közölte szombaton Niedermüller Péter, a DK alelnöke.

Sajtóhírek szerint a Bukarestbe induló drukkerek egy újnácikból álló csoportja letért az autópályáról, bement Konyár községbe, és ott durván megfenyegették az iskola cigány származású tanulóit, levizelték az iskola épületét, majd elénekelték a székely himnuszt. Az iskola ajtaját a megrémült tanárok bezárták, a kisgyerekeket az asztal alá bújtatták. A kivonuló rendőrség ugyan igazoltatta az ott lévőket, de szerintük nem történt bűncselekmény.

A Demokratikus Koalíció a leghatározottabban elítéli ezt az aljas, gyáva provokációt, a gyerekek megfélemlítését, a cigányellenességet. Sokadszorra bizonyosodik be, hogy ma Magyarországon a futballhuligánok és az újnácik között szoros együttműködés van. Ma Magyarországnak olyan kormánya van, amelyik csak beszélni, hazudni tud, de ténylegesen semmit nem tesz a rasszizmus, a cigánygyűlölet, a Jobbik által terjesztett ideológia ellen.

Nem iskolarendőrökre, nem az iskolából hiányzó gyerekek családjainak megbüntetésére, hanem az ilyen akciók elkövetőinek kíméletlen megbüntetésére van szükség. Követeljük az ügy teljes körű kivizsgálását, a felelősök példás, szigorú megbüntetését. A konyári "kaland" a kormány felelőssége is, újabb szégyenfolt az ország becsületén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!