szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Papcsák Ferenc fideszes zuglói polgármester után a kerület vagyonkezelőjének korábbi vezetője, Mazsu Gergely is visszautasította a hvg.hu-hoz eljuttatott közleményében azt, hogy visszaosztások lettek volna a városrészben, mint az egy hangfelvételen hallható. Azon az hangzik el, hogy az önkormányzattól munkát elnyert cégeknek húsz százalékot vissza kellett fizetniük.

„A sajtóban megjelent hangfelvételen „vállalkozói” szerepben feltűnt, és ilyen minőségében rágalmazó személyt nem ismerem, vele soha nem találkoztam – írta a hvg.hu-hoz eljuttatott közleményében a Zuglói Vagyonkezelő volt vezetője, Mazsu Gergely.

Mint megírtuk, egy, az internetre felkerült hangfelvételen arról esik szó, hogy húsz százalékot kellett visszaosztani az önkormányzattól elnyert épületfelújítások után a vállalkozóknak Zuglóban. A beszélgetésen Ferdinandy István zuglói alpolgármesternek panaszkodik egy vállalkozó arról, hogy miközben vissza kellett osztani pénzt a helyi vagyonkezelő vezetőjének, Mazsu Gergelynek, az önkormányzat a megrendelt munkák utáni fizetési kötelezettségét nem teljesítette. A vagyonkezelő vezetője már nincs a helyén, a polgármester pedig azt állítja, hogy nem tudott a visszaosztott pénzekről. Ez az összeg egyébként akkora, amennyivel a munkákat elnyert céget, az időközben csődeljárás alá került HBF Építőipari Kft.-t megmenthetnék.

Egymásra is reagáltak

Mazsu ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy "az, amit a 'vállalkozó' állít, vezérigazgatói működésem alatt elő nem fordulhatott, lejárató célú, felháborító hazugság. Jogi lépéseket teszek azok ellen, akik rágalmaztak, illetve azok ellen is, akik a hamis állításokat valóságtartalmuk ellenőrzését elmulasztva, ártó szándékkal terjesztették, terjesztik.”

Papcsák Ferenc fideszes polgármester bejelentette, hogy rágalmazás és jó hírnév megsértése miatt feljelentést tesz a felvétel készítői és az azt kritika nélkül átvevő, a jó hírnév megsértésében közreműködő sajtóorgánumok ellen. A felvételen pedig, amelyet megrendezettnek tart, „a rágalmazó felvételen két olyan sértett személy hallható, akiket az önkormányzatnál végrehajtott pénzügyi és vagyongazdálkodási átvilágítások és átszervezések gátolnak abban, hogy tovább sütögessék a saját pecsenyéjüket”.

Erre reagálva Ferdinándy István zuglói alpolgármester szeptember 25-én este közleményt adott ki, amelyben „a személyét ért támadásokat teljes mértékben visszautasítja”, így többek közt azt, hogy a pozíciójából fakadóan bármilyen hasznot húzott volna az elmúlt években. Papcsák Ferenc felhozta azt is, hogy Ferdinándynak személyes indítékai voltak az ő lejáratására. Ferdinandy István szerint nem felel meg az igazságnak többek között az sem, hogy a napvilágot látott hangfelvétel egy előre leegyeztetett beszélgetés lett volna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Zuglói hangfelvétel: visszautasítja Papcsák "sugalmazását" az alpolgármester

A zuglói alpolgármester szerda este közleményt adott ki, melyben Papcsák Ferenc polgármester keddi közleményére reagálva "a személyét ért támadásokat teljes mértékben visszautasítja". Ferdinandy István szerint nem felel meg az igazságnak többek között az sem, hogy a napvilágot látott hangfelvétel egy előre leegyeztetett beszélgetés lett volna.

MTI Itthon

Zuglói hangfelvétel: íme Papcsák Ferenc feljelentése

Rágalmazás, becsületsértés és hamis vád bűncselekmények alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a zuglói hangfelvétel ügyében a kerületi rendőrkapitányságon Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) XIV. kerületi polgármester.

Csikász Brigitta Itthon

"Ez már olyan kínos ügy, hogy Viktorral sem lehet megbeszélni"

Önkormányzati vezetőket hozhat kínos helyzetbe egy, az internetre felkerült hangfelvétel, amelyen arról esik szó, hogy húsz százalékot kellett visszaosztani az önkormányzattól elnyert épületfelújítások után a vállalkozóknak Zuglóban. A beszélgetésen Ferdinandy István zuglói alpolgármesternek panaszkodik egy vállalkozó, hogy a helyi vagyonkezelő vezetőjének visszaosztott pénz nagyjából annyi, amennyivel a munkákat elnyert céget, az időközben csődeljárás alá került HBF Építőipari Kft.-t megmenthetnék. A felvételen szereplő üzletember elmondja azt is, csalódott a Fidesz-érában, mert a baloldalhoz képest a „jobboldal még saját embereit sem hagyja élni”.