szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érti a Fidesz a vitát, csak nem szereti: az adótörvények módosításáról szóló jogszabályokat sikerült úgy beterjeszteni, hogy már ne legyen lehetőség vitát nyitni róluk. Folytatódik a "személyre szabott" jogalkotás: négy, jövőre távozó képviselőnek a Függgetlen Rendészeti Panasztestületet "készítik elő", és "bebetonozzák" a Fidesz–KDNP által megválasztott alkotmánybírókat is. Percről percre a parlamentből.

1 2 3 4
Sorrend megfordítása

Vége az interpellációknak

Zárjuk közvetítésünket. Csak remélni tudjuk, hogy a hirtelen beköszöntött november miatt voltak ilyen bágyadtak a képviselők, és egy hét múlva jobban felpörögnek, mert a mai nap maga volt az unalom.

Kemény KDNP-s interpelláció

Lanczendorfer Erzsébet szól be saját kormányának, 18-as karika kellene, ha leírnánk, ahogy betámadja a kormányt, inkább mégsem tesszük.

Gyarmatosítás?

Berta Szilvia (Jobbik) arról kérdezte Czomba Sándort, hogy miért hagyja a kormány, hogy a multicégek nem tartják be a minimális előírásokat sem. Czomba Sándor szerint nem igaz, amiket a Jobbik mond, a munkaügyi hatóságok még gyakrabban is ellenőrzik őket, mint a magyar cégeket. Czomba szerint a multiknál fizetett bér egyharmaddal magasabb, mint a magyar tulajdonú cégeknél.

Fontosabb a foci?

A stadionokra négyszer annyit költenek, mint ami az ágazati bérrendezésre kellene, így Pál Béla nem fogadta el a választ. A parlament igen.

Soltész megint elmúltnyolcévezik

Soltész Miklós szerint az elmúltnyolcév az oka mindennek. Majd elmondta, nem is 78 ezer forintot keresnek átlagban a szociális szférában dolgozók, hanem kemény 83500-at. De az állami gondozott gyerekeket nevelőknek emelték a juttatását, és az adókedvezményekkel jövőre az érintettek is jobban járnak. Sőt, az ő érdekükben történt 25 milliárd forintnyi beruházás is.

Kifizeti-e a kormány az ígért béremelést?

Kedden van a szociális munka napja, Magyarországon 145 ezren végeznek ilyen szolgálatot – mondta Pál Béla, hozzátéve, hat éve nem részesültek bérfejlesztésben, pedig a kormány megígérte nekik. 2013 október 7-én az ágazat dolgozói petíciót is hirdettek, de nem kaptak választ, így keddre demonstrációt hirdettek az Emmi elé.

Kormánypárti interpelláció emeli a színvonalat

Tartsanak pár perc szünetet önök is!

Lengyel Szilvia nem értékeli

Az LMP-s képviselőnő szerint nincs elég pénz a hatékony vízgazdálkodásra, a magyar kormány arra biztatja a gazdákat, fúrjanak kutakat, és így "pazarolják el" a vízkészletet. Nem fogadta el a választ, a parlament igen.

Bréking: Illés másképp elmúltnyolcévezik

A kormány nem késett el semmivel, nem hibázott semmit – mondta válaszában Illés Zoltán, és olyat tett, amit ritkán: elismerte, hogy az előző kormány is tett azért, hogy a tiszaroffi víztározó megnyílhasson.

Vissza a szürke hétköznapokhoz

A hihetetlen poénok után Lengyel Szilvia (Jobbik) hozta le a képviselőket a földre a Nemzeti Vízstratégiáról, és az öntözésről beszélt.

1 2 3 4

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó szerint nem az ő döntése alapján adnak el lélegeztetőgépeket

Szijjártó szerint nem az ő döntése alapján adnak el lélegeztetőgépeket

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Kijárási tilalmat vezettek be Philadelphiában az elharapózó erőszak miatt

Elszámolta magát a kormány az influenzavakcinával, és már nincs is honnan rendelni

Elszámolta magát a kormány az influenzavakcinával, és már nincs is honnan rendelni