szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP alelnöke szerint a Jobbik által megfogalmazott vádak ellenére nem kérdés, hogy a fóti időközi polgármester-választáson a baloldali összefogás jelöltje győzött.

Gúr Nándor hétfői, más témában tartott sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a Jobbik szerint Fóton választási csalási történt, amelyben az MSZP érintett.

A szocialista párt alelnöke szerint érhető, hogy a jobboldalnak "nem esik jól" a baloldali jelölt győzelme, de – folytatta – a fóti választás azt bizonyítja, hogy az emberek egyre inkább látják, mit hozott számukra az Orbán-kormány az elmúlt három és fél évben.

Az alelnök nem válaszolt arra, megkeresték-e Ábri Ferencet, a szocialisták dunakeszi önkormányzati képviselőjét, akiről a jobbikos Dúra Dóra azt állította: információik szerint az egyik körzetben az ő kisbuszával szállították a szavazókat.

Gúr Nándor ezzel kapcsolatban mindössze azt mondta, ha bárkinek kétsége támad a választás tisztaságával kapcsolatban, forduljon a döntéshozatalra jogosult választási szervekhez. Szerinte azonban az elhangzottak nem vonják kétségbe az MSZP által támogatott politikus győzelmét.

A vasárnapi fóti időközi választáson az öt polgármesterjelölt közül az ellenzéki összefogás színeiben induló Takács István kapta a legtöbb, 1116 szavazatot (25 százalék). Az 1-es választókerületben tartott időközi képviselő-választáson a nyolc jelölt közül a független Varga József Csongor nyerte el a mandátumot.

Ábri Ferenc helyreigazítást kér

"Az MSZP dunakeszi önkormányzati képviselőjeként helyreigazítást kértem azoktól a lapoktól, hírműsoroktól, amelyek azt állították, hogy az én járművemmel szavazókat szállítottak a fóti időközi önkormányzati választáson" - közölte kedden Ábri Ferenc.

Az önkormányzati képviselő szerint a valóság az, hogy a kisbusz nem az ő tulajdona, a Jobbik által készített videofelvétel időpontjában sem sofőrként, sem utasként nem tartózkodott a felvételen szereplő buszban.

"A velem kapcsolatban megjelent valótlan hírek a választók előtt rontják politikai hitelességemet, így más jogi lépések megtételét is megfontolom" - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három magyarországi gyárát is bővíti a Schneider Electric

Három magyarországi gyárát is bővíti a Schneider Electric

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost

Rendőrök védik a Trump-hívektől a georgiai választási biztost

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője

Egyre több mindenre emlékszik a Szájer-buli szervezője