szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szentgotthárdnál már apad a Rába, hétfő reggel elsőfokúra minősítették vissza az árvízvédelmi készültséget. A folyó körmendi szakaszán az esti órákban várják a tetőzést – közölték a katasztrófavédelemtől.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai és a szombathelyi katasztrófavédelmi megbízott helyszíni szemlét tartanak a Sorok és Pinka patakok mellett fekvő településeken Balogunyomnál, Sorkifaludnál, Sorkikápolnánál, Sorokpolánynál, Szentpéterfánál, Jáknál, Pornóapátinál, Horvátlövőnél és Vaskeresztesnél.

A települések polgármestereit és közbiztonsági referenseit értesítették a várható árhullámról, a helyi önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai pedig folyamatos figyelőszolgálatot láttak el éjjel.

A körmendi hivatásos tűzoltóparancsnokság parancsnoka és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi megbízott a Rába folyó és a Pinka patak áradása által érintett településeken végzett helyszíni szemlét: Körmenden, Csákánydoroszlón, Pinkamindszenten, Magyarszecsődön, Molnaszecsődön, és a víz által veszélyeztetett területen élő lakosságot személyesen értesítették a várható áradásról.

Vasárnap Kőszegen a Gyöngyös áradása miatt két embert ideiglenesen kiköltöztettek és rokonoknál helyeztek el.

A közútkezelő tájékoztatása szerint Vas megyében most négy alsórendű utat zártak le teljesen az áradás miatt: Bük és Acsád, Rönök és Csörötnek, Vasszentmihályfa és Csörötnek, illetve Rábagyarmat és Rátót között. A Pinkamindszent és az országhatár közötti utat pedig fél szélességben zárták le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

Rendeletben mondta ki a kormány: néha ihatnak a bolti dolgozók

Eddig a legtöbb, 165 ember hunyt el koronavírus-fertőzés miatt

Eddig a legtöbb, 165 ember hunyt el koronavírus-fertőzés miatt