szerző:
hvg.hu

Befejeződtek az M4-es metró Rákóczi téri állomásához kapcsolódó felszínrendezési munkák, így az átadás-átvétel után most ezt a teret is birtokba vehette Józsefváros és a főváros lakossága - közölte csütörtökön a BKK.

Azt írják, hogy a metróberuházás mélyben zajló belső beépítési és rendszerépítési munkáinak befejezésével, illetve az utasok nélküli tesztüzemmel párhuzamosan a felszíni térrendezések is hamarosan véget érnek.

A kelenföldi csomópont kivételével – a kijárati műtárgy és annak közvetlen környezete természetesen itt is el fog készülni – valamennyi munkaterületen be kell fejeződnie minden munkafázisnak 2014 márciusáig.

A tér valódi pihenőövezetté vált ülőbútorokkal, rengeteg megóvott régi és ültetett új fával, illetve a tér közepén egy medencével, amely a belvárosi levegőt frissíti a Nagykörút szomszédságában - áll a közleményben. A villamosok felőli oldalon kapott helyet az állomás mozgólépcsős kijárata, a Vásárcsarnok bejáratához közel pedig a liftkijárat a maga üvegdobozával, illetve ennek szomszédságában található a februárban átadott, részben a projekt keretében épült 98 férőhelyes mélygarázs bejárata.

A tér igazi különlegessége egy tükörszerkezet, mely összegyűjti, majd a medence közepén elhelyezett üvegcsöveken keresztül egészen a metróállomás peronszintjére továbbítja a természetes fényt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!