szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2013-ban nem fizettek ki jutalmakat a közigazgatásban – közölte Navracsics Tibor a mai kormányülésen, ugyanazon, amelyen Németh Lászlónét viszont arra kérte a kormány, hogy kérje vissza az állami cégvezetőknek kifizetett tízmilliós prémiumok nagy részét.

A mai kormányülésen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter beszámolt arról, hogy a közigazgatásban 2013-ban jutalom kifizetése nem történt – áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztétium közleményében.

Ugyanezen az ülésen a kormány felkérte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert, hogy szólítsa fel az állami cégek vezetőit – a jogi helyzettől függetlenül az idén felvett jutalmak és prémiumok kétmillió forint feletti részének visszafizetésére. Ezt a Kormányzati Kommunikációs Központ közölte.

Némethné visszakéri
©

A téma azért ennyire érdekes, mert pár napja a Blikk megírta, hogy az állami cégvezetők viszont komoly jutalmakat kaptak: havi fizetése kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája elismeréséül több állami cég vezetője, a legtöbbet, 19,2 millió forintot Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatója.

A vezetői prémiumok hallatán a kormánypárt több politikusa is felemelte a szavát, Kósa Lajos szerint jótékony célra kellene fordítaniuk az összeget a vezetőknek, Kocsis Máté szerint viszont legjobb, ha fel sem veszik a pénzt.

A Blikk szerdán azt is megírta, hogy Orbán Viktor a szerdai kormányülésen soron kívül jelentést kér Navracsics Tibortól, valamint Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől az állami vezetőknek kiosztott jutalmakkal kapcsolatban, eszerint a szerdai délelőtti kormányülésen napirend előtt tárgyalják az ügyet, így a két miniszternek előzőleg egy estéje maradt a jelentés elkészítésére. Kettejük közül Navracsics már közölte az eredményt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladja a Dunaferrt az orosz tulajdonos?

Eladja a Dunaferrt az orosz tulajdonos?

Krekó Péter: A szexbotrány erős szimbólum, ezért nem úszta meg Szájer

Krekó Péter: A szexbotrány erős szimbólum, ezért nem úszta meg Szájer

Papír fénykép retró módon, azonnal: új Polaroid gépeket teszteltünk

Papír fénykép retró módon, azonnal: új Polaroid gépeket teszteltünk