szerző:
MTI

A Fidesz szóvivője nem tartja helyesnek az állami cégvezetők milliós jutalmait, és egyrészt egyetért abban, hogy ha már felvették a pénzt, akkor fordítsák jótékony célra, másrészt viszont ennél is jobb ötletnek tartaná, ha fel sem vennék a pénzt az érintettek.

A Blikk hétfőn írt arról, hogy havi fizetése kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája elismeréséül több állami cég vezetője, a legtöbbet, 19,2 millió forintot Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatója. 

©

A Fidesz kommunikációs igazgatója azt tartaná helyesnek, ha az érintett állami cégvezetők eleve fel sem vennék milliós jutalmaikat, vagy ha már felvették, fordítsák jótékony célra. Kocsis Máté keddi budapesti sajtótájékoztatóján egy kérdésre reagálva kijelentette, hogy a Fidesz egyáltalán nem tartja helyesnek az állami cégvezetők milliós jutalmait, és mindenki biztos lehet abban, a miniszterelnök mindent meg fog tenni azért, hogy ezeket a jutalmakat ne fizessék ki.    

Kocsis Máté arra is reagált keddi tájékoztatóján, hogy az Együtt-PM a hajléktalanokat a közterületekről kitiltó rendelet ellen demonstrált a nap folyamán. Mint mondta, ezek a politikusok és aktivisták most azért emelik fel a szavukat, hogy emberek élhessenek az utcán, ami teljesen abszurd. A jelenlegi kormány és fővárosi vezetés több ezer férőhelyet alakított ki a hajléktalanoknak - jelezte, hangsúlyozva, hogy a hajléktalanok emberi méltósága éppen azzal védhető meg, ha megfelelő ellátást teremtenek nekik. 

Azt, hogy az Európai Bíróság kijelölt főtanácsnoka szerint Jóri András adatvédelmi biztos megbízatásának idő előtti megszüntetésével Magyarország megsértette az uniós jogot, a Fidesz kommunikációs igazgatója annyiban kommentálta: ez egy jogi vita, amely most lezárulni látszik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!