szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy jászapáti cég tette ki a kuruc.infós óriásplakátot a fővárosban "egyfajta karácsonyi meglepetésként" - írta az Indexnek a társaság ügyvezetője. A férfi tagadta, hogy ő adta volna át a kuruc.infónak a plakátról cikket író újságíró levelét a telefonszámával együtt.

A jászapáti székhelyű Unified Quality Kft. helyezte el a kuruc.info óriásplakátját a fővárosban - közölte az Index szerint a cég ügyvezetője, Nagy Attila

"A napokban értesültem arról a hisztériakeltésről, ami a Kuruc.info Budapesten megjelent óriásplakátja körül forog. Szeretném Önt tájékoztatni arról, hogy a plakát kihelyezését figyelemfelkeltő alkotásként az Unified Quality Kft. rendelte meg és finanszírozta, a Kuruc.info hírportál üzemeltetőitől függetlenül" - írta a férfi a portálnak.

A cégvezető azt is közölte, hogy "egyfajta karácsonyi meglepetésként" tették ki az óriásplakátot, így "honorálták", hogy "a legolvasottabb jobboldali hírportál" korábban az Unified Qualitynek biztosított hirdetési felületet. A cég azt állítja, hogy a "hírportál" mindezt díjmentesen tette.

Nagy Attila szerint egyébként a kuruc.infóra nem vonatkoznak a magyar törvények. "Egyetértek Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő mai közleményében írtakkal: A legolvasottabb jobboldali hírportál Magyarországon a kuruc.info, ez azonban nem jelenti azt, hogy magyarországi székhelyű, szerverű vagy szerkesztésű oldal volna, így törvényeink sem vonatkoznak rájuk, ahogy például a BBC-re sem" - olvasható az Index szerint az üzenetében.

A Unified Quality vezetője tagadta, hogy ő adta volna ki a kuruc.infónak azt a levelet, amelyet az Index újságírója a Hungaroplakátnak írt és hozzátette, nem tudja, ki adta át a levél tartalmát, illetve a portál munkatársának telefonszámát. 

Dezső András, az Index jelenlegi és a hvg.hu volt munkatársa kereste meg a Hungaroplakátot a kuruc.infós hirdetés miatt, de a cégnek írt levele a telefonszámával együtt a szélsőjobboldali portálnál landolt, volt kollégánkat pedig azóta telefonon zaklatják, fenyegetik.

Nagy Attila egyébként egyszemélyben tulajdonosa a Unified Quality Kft.-nek, amely a rendezvényszervezésen túl például vagyonvédelemmel is foglalkozik. A cég weboldalán a Jobbik elnöknek, Vona Gábornak az életrajzi könyvét hirdeti - tette hozzá az Index beszámolója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t