szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Egész Békés megyét behálózzák Simonka György fideszes országgyűlési képviselő családjának érdekeltségei, amelyek közpénzekből is bőven részesülnek.

Komoly karriert futott be Simonka György, az alig több mint 400 lelkes Pusztaottlaka 2006-ban megválasztott polgármestere. Négy évvel később újrázott a faluházán, sőt az Országházba is eljutott.

©

A Békés megyei 7. választókörzet parlamenti mandátumának 40 éves birtokosa most otthagyja helyi vezetői posztját, az idén már „csak” a képviselőházi helyért száll harcba. Jó eséllyel, mert fő kihívója Varga Zoltán, az Összefogást képviselő szocialista politikus, aki azonban a helyi erőviszonyokat jól ismerők szerint „nem túl acélos”.

A párton belül is stabil Simonka helyzete: frakciótársának, Dancsó Józsefnek, Orosháza polgármesterének esélye sem volt, hogy őt indítsa egyéni jelöltként a Fidesz (igaz, neki az előremenekülés lehetőségét jelentette, hogy minap a Magyar Államkincstár vezetője lett; lásd a Portré rovatot).

Ideális fideszes, aki erőből dolgozik, elkötelezett híve Orbán Viktornak, s nem okoz neki lelkiismereti problémákat, ha a politikai életben szerzett előnyeit saját üzletei virágoztatására fordítja – írják le ismerői a középiskolai végzettségű Simonkát, aki az ország egyik legszegényebb részén relatíve rövid idő alatt lett sikeres üzletember.

A Simonka-cégekről a HVG e heti számában olvashatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

18 GB RAM telefonban: itt a Nubia új csúcsmobilja, a Red Magic 6 Dao

Minden Kínába érkező külföldi számára kötelező lesz az anális koronavírusteszt

Minden Kínába érkező külföldi számára kötelező lesz az anális koronavírusteszt

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely