szerző:
MTI

A Magyar Liberális Párt (MLP) vezetősége úgy döntött, hogy a párt nem indul az EP-választáson – jelentette be az MLP ügyvivő testületének ülése után Fodor Gábor.

Nem indul az EP-választáson a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt (MLP).

A pártelnök döntésük politikai okának nevezte, hogy bár többször is felkérte a baloldali összefogás pártjait, hogy tartsák meg és ha kell szélesítsék ki az EP-választásokra a korábbi együttműködést, erre nemet mondtak. Tiszteletben tartják, hogy volt partnereik önállóan akarnak indulni, de nem tartják jónak a döntést, mert fennáll a veszély, hogy a Jobbik lesz a második legerősebb párt az európai parlamenti választásokon – közölte.

Emellett technikai érvnek nevezte, hogy nincs pénzük a választási részvételre.

Fodor Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este azt mondta, hogy pártja nehéz helyzetben lenne önálló indulás esetén – elsősorban azért, mert nincs 100 millió forintjuk kampányra. Akkor is hozzátette, hogy a közös listaállítás azért lenne fontos, mert ellenkező esetben a Jobbik szerzi meg a második helyet, amit mindenképpen el kellene kerülni.

A május 25-i EP-választásra az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM is önállóan készül.

Fodor Gábor a műsorban azt is elmondta, sem a DK, sem az Együtt-PM nem kereste meg azzal, hogy mint egyedüli liberális képviselő csatlakozzon hozzájuk a parlamentben. A két pártnak négy-négy képviselője lesz a következő Országgyűlésben, a frakcióalakításhoz viszont ötre van szükség.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Németh Szilárd már kitöltötte a nemzeti konzultációt - fotó

Németh Szilárd már kitöltötte a nemzeti konzultációt - fotó

Kétmilliárd fölé ugrott az állami támogatás a hatvani sportcsarnokra

Kétmilliárd fölé ugrott az állami támogatás a hatvani sportcsarnokra

Újabb 5000 vevő pártolt el Mészáros vidéki lapjaitól

Újabb 5000 vevő pártolt el Mészáros vidéki lapjaitól

Megtalálták a trójai hadifoglyok elveszett városát

Megtalálták a trójai hadifoglyok elveszett városát

Közmunkára ítélték a lökdösődő F1-es pilótát

Közmunkára ítélték a lökdösődő F1-es pilótát

Már a magyarok is használhatják a Facebook új, mozizós funkcióját

Már a magyarok is használhatják a Facebook új, mozizós funkcióját