szerző:
HVG

Ismeretlen tettes ellen nyomoz és a belvárosi önkormányzatnál vizsgálódik hónapok óta az ügyészség – szerepel a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

©

Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult Juhász Péter, a Milla frontembere Rogán Antal fideszes parlamenti frakcióvezető, belvárosi polgármester vagyonosodásának és szerinte valótlan tartalmú vagyonbevallásainak vizsgálatáért. Közben az érintett önmaga ellen kér adóhivatali revíziót, hogy tisztázza magát – ezek a választási kampányhajrá hírei ugyan, mégis kisülhet belőlük az önkormányzati választásokig kitartó politikai botrány.

A HVG tudomása szerint ugyanis az V. kerületi polgármestersége helyett frissen megvédett parlamenti mandátumát választó, így az ősszel a kerületben már nem induló Rogán vezette önkormányzatnál hónapok óta kutakodik a Központi Nyomozó Főügyészség. A Rogán lakásingatlanának paraméterei és a politikus parlamenti vagyonbevallása közötti ellentmondásnál súlyosabb a gyanú, az ügy érinti a Belváros–Lipótváros gazdálkodását.

Az ismeretlen tettes ellen folyó büntetőeljárásról a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket a főügyészség, a procedúra tényét azonban megerősítette. A HVG önkormányzati forrásokból úgy értesült, tavaly év vége felé iratokat, köztük megbízási szerződéseket foglaltak le a kerület hivatalában.

Az V. kerületi önkormányzat szerda délután megjelent közleményében azt írta, a cikk állításaival ellentétben az önkormányzat tudomása szerint az ügyészség az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos kérdésben semmilyen iratot nem kért be vagy foglalt le. Az önkormányzat vezetői közül senkit nem hallgattak meg ilyen ügyben. Az önkormányzat hivatalától kértek be hatósági ügyekben iratokat. A hivatali ügyek semmilyen formában nem érintik az önkormányzat gazdálkodását. Sem a polgármester, sem a képviselő testület nem illetékes hatósági ügyekben.

További részleteket a HVG e heti számában olvashatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy alkalmazottja sincs a cégnek, amely 122 millióért szállít érmeket az MLSZ-nek

Egy alkalmazottja sincs a cégnek, amely 122 millióért szállít érmeket az MLSZ-nek

Hó, eső, áradások: rendkívüli állapot az USA déli részén

Hó, eső, áradások: rendkívüli állapot az USA déli részén

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

Kávészünet, teaidő - recept

Kávészünet, teaidő - recept

A rendőrök feladták a védvonalat, a tüntetők bejutottak a Kossuth térre

A rendőrök feladták a védvonalat, a tüntetők bejutottak a Kossuth térre

TASZ: Álságosan akadályozza a kormány a tüntetést

TASZ: Álságosan akadályozza a kormány a tüntetést