szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A DK az EP-választáson indulás feltételeként előírt húszezer aláírás több mint kétszeresét, összesen közel 43 ezer ajánlást adott le a választási irodán

A Demokratikus Koalíció leadta a Nemzeti Választási Bizottságnak az európai parlamenti választáson induláshoz szükséges ajánlásokat - közölte pénteken a párt ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba azt írta, hogy a DK az indulás feltételeként előírt húszezer aláírás több mint kétszeresét, összesen közel 43 ezer ajánlást adott le a választási irodán.    

A politikus emlékeztetet arra, hogy párttá alakulásuk óta most először indulnak önállóan olyan választáson, amelyen az ország minden szavazópolgára részt vehet. A DK választási listáját Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök, pártelnök vezeti, őt Molnár Csaba ügyvezető alelnök, Niedemüller Péter alelnök valamint Kakuk György és Kerék-Bárczy Szabolcs elnökségi tagok követik.

Molnár Csaba arról is írt, hogy korábban a párt elnöksége már döntött arról: ha mandátumot szerez, Gyurcsány Ferenc akkor sem az Európai Parlamentben, hanem a magyar Országgyűlésben fog dolgozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra

Közel kétmillió adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már Magyarországra

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

A kiszáradás miatt találtak meg egy tavaly vízbe ejtett iPhone-t

Visszaadott egy indián skalpot a németországi Karl May Múzeum

Visszaadott egy indián skalpot a németországi Karl May Múzeum