szerző:
hvg.hu/Blikk
Tetszett a cikk?

Csak az Erzsébet téri Le Meridienben szállhatnak meg azok az országgyűlési képviselők, akiknek nincs budapesti lakásuk. A legolcsóbb szoba 35 ezer forint egy éjszakára.

Eddig csak az ötcsillagos Le Meridien szállodával sikerült szerződnie az Országgyűlési Hivatalnak, amelynek meg kell oldania a vidéki képviselők lakhatását Budapesten. Az előző ciklusban még szállásköltség-térítéssel oldották meg a problémát, ebből azonban sorozatos botrányok voltak. Az új törvény szerint az Országgyűlési Hivatal saját lakásait vehetik igénybe a képviselők. Viszont ilyen lakások nincsenek - tudta meg a Blikk.

A hivatal bérelhetne is lakásokat, de egyelőre még nem tudják, hány személyt kellene elszállásolniuk. Így maradnak a szállodák, amelyek közül azonban egyedül a Le Meridiennel szerződtek. Másik hotelbe csak akkor mehetnek a képviselők, ha maguk fizetik a számlát.

A luxushotelben az eső ülésnapon 35 ezer forintba kerül a legolcsóbb szoba. Így az egy képviselőre fordítható 187 ezer forintból 6-7 éjszaka jön ki. Ennél több is elkölthető azonban a frakciuóvezető jóváhagyásával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!