szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyorsított eljárásban, jogerősen elítélték azt a férfit, aki április 27-én este súlyosan berúgva, meztelenül őrjöngött a Belvárosban, a Bazilika környékén. A fiatal férfi egy összetört hamutartó darabjaival vagdosta magát. Egy év börtönt kapott, felfüggesztve.

A köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság miatt pénteken gyorsított eljárásban bíróság elé állították azt a férfit, aki pár héttel ezelőtt meztelenül garázdálkodott Budapest belvárosában.  

A vád szerint a férfi április 27-én este, súlyosan ittas állapotban meztelenül futkározott az V. kerületi Szent István téren és annak környékén. A fiatalember az egyik kávézó teraszán – miután a kávézóba a tulajdonos őt nem engedte be – összetört egy cseréphamutálat, majd annak egy darabjával önmagán sérüléseket okozott.

A férfi a teraszon tartózkodó vendégek körében olyan pánikot váltott ki, hogy azok értéktárgyaikat hátrahagyva bemenekültek a kávézó zárt részébe.  

A videón is látható rendőrök egyikét azóta felfüggesztették az üggyel összefüggésben.

Az ügyben az V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozott, a kerületi ügyészség pedig gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit, akinek sem az állampolgárságát, sem a korát nem árulja el az ügyészség közleménye.

Jogerős döntéssel 1 év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2 évre próbaidőre felfüggesztették. A próbaidő tartamára pártfogó felügyelet alá helyezték az őrjöngőt.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!