szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Interpol döntésére vár a horvát belügyminisztérium. Reményeik szerint a napokban döntés születik a szervezetnél, hogy mi lesz a sorsa a Hernádi Zsolt Mol elnök-vezréigazgató ellen kiadott körözésnek, amelyet még februárban függesztett fel az Interpol.

A horvát belügyminisztérium közlése szerint februárban a horvát rendőrség tudta nélkül vonták vissza ideiglenesen a Hernádi Zsolt elleni körözési parancsot, mert erre tett javaslatot az Interpol belső adatellenőrző bizottsága (CCF).

Miután a Hernádi Zsolt elleni nemzetközi körözést felfüggesztették, az Interpol zágrábi irodája adatigénylési kérelmet kapott a CCF-től, hogy a CCF véglegesen dönthessen róla, hogy az Interpol nemzetközi szinten körözni kezdi-e Hernádi Zsoltot. A kért információt elküldték a CCF-hez, a döntés június elejére várható - nyilatkozta pénteken Jelena Bikic a belügyminisztérium szóvivője a Hina hírügynökségnek.

Hernádit azzal vádolják, hogy tízmillió euró kenőpénzt fizettetett Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek azért, hogy az INA horvát olajipari vállalat irányítási jogai a Molhoz kerüljenek.

Az ügyben a horvát korrupció- és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) március 31-én emelt vádat Hernádi Zsolt ellen. A zágrábi megyei bíróság hétfőn, június 9-én dönt róla, hogy elutasítja, elfogadja, vagy véglegesítésre visszaküldi az ügyészségnek a vádiratát. A bíróság valószínűleg azt az indítványt is megvizsgálja, hogy Hernádi Zsolt távollétében folytassák le az ellene indult eljárást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cuki állatokkal a boldog házasságért

Cuki állatokkal a boldog házasságért

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

Öt szakszervezet is azt kéri a kormánytól, hogy ne nyissanak újra az iskolák

Öt szakszervezet is azt kéri a kormánytól, hogy ne nyissanak újra az iskolák