szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tüntetést szerveznek Londonban élő magyar magánszemélyek a magyar követség elé június 13-ra, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat a sajtó- és a szólásszabadságot érő támadások ellen – közölte az Index.

A demonstrálók szolidaritásukat fejezik ki az Origo kölcsönös megegyezéssel távozó főszerkesztőjével, Sáling Gergővel és a lap vele együtt felmondó munkatársaival, egyúttal megdöbbenti és felháborítja őket az ügy, mely újabb emblematikus példája a magyar kormány korlátlan hatalomra törekvésének – írta az Index.

A tüntetők egyúttal tiltakoznak a tervezett reklámadó ellen, mely ellehetetleníti a független médiavállalkozásokat, és eltorzítja az egész médiapiacot, ezzel ismét csak a központi cenzúra intézményét építve.

A Londonban élő magyarok követelik, hogy a magyar kormány és a Magyarországon működő vállalatok tegyenek meg mindent a szólás- és a sajtószabadság biztosítása érdekében. A békés demonstráció helyszíne és időpontja június 13. péntek, délután 4-6 óráig a londoni Magyar Nagykövetség belvárosi épülete előtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kriptovaluták csökkentik az adóbevételt az EU államaiban

A kriptovaluták csökkentik az adóbevételt az EU államaiban

Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Tavasszal érkezik Varga Juditék javaslata a nagy techcégek hazai szabályozásáról

Megváltozik a Google kereső kinézete

Megváltozik a Google kereső kinézete