szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csak az őszi választáson induló jelöltekről tárgyaltak a Fidesz csütörtöki országos választmányi ülésén, nem került szóba, hogy György István főpolgármester-helyettes vezetné a fővárosi kormányhivatalt, és összeférhetetlenségi kérdésekről sem beszéltek - nyilatkozta a kormánypárt ügyvezető alelnöke.

Kósa Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre reagált így a hvg.hu értesülésére, amely szerint György István válthatja Pesti Imrét a budapesti kormánymegbízotti poszton.

A fideszes politikus szintén kérdésre beszélt a baloldali pártok önkormányzati jelöléseiről is. Azt mondta: abból semmi jó nem sül ki, ha egy politikai közösséget az ellenség iránti indulat tart össze. Úgy fogalmazott: a Duna közösségi közlekedési lehetőségeinek jobb kihasználását nem lehet azon az alapon kidolgozni, hogy ki mennyire utálja a Fideszt. Ha nem program- vagy értékalapon működnek együtt, abból "csúnya leégés" lehet, mert egy értelmes döntést nem tudnak meghozni - jegyezte meg.

A kormánypárti politikust kérdezték a rendészeti államtitkár múltjáról is. Erre azt felelte: Tasnádi László egész életét a nemzetbiztonság védelmével töltötte, mindezt nyíltan tette, ezért ebben nem látnak problémát.

A fideszes politikus egyes minisztériumok vidékre költöztetését nagyszerű ötletnek nevezte, ami álláspontja szerint jót fog tenni az ország irányításának és az adott térségnek is. Arra, hogy a honvédelmi tárca Székesfehérvárra költöztetése milyen százalékban gyengíti a NATO védelmi képességeit, azt mondta: "a tizenötödik tizedesvessző utáni nullánál kellene keresgetni az első egyes számot, annyira jelentéktelen". Hozzátette: formálisan vannak szabályok, de vannak kivételek is, például a magyar nemzetbiztonság szempontjából a három közjogi méltóságnak, Áder Jánosnak, Kövér Lászlónak és Orbán Viktornak nem szabadna egyszerre egy helyen lennie, ő mégis látta már őket együtt.

A földművelésügyi tárca Debrecenbe költöztetésére vonatkozóan pedig azt mondta: elkészült az előkészítő anyag, van kellő mennyiségű lakásuk, lakásépítési programba bevonható területük, és felmérték a humánerő-forrási oldalt is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

Megírta a kormányzati oldal, hogy technikai hibák miatt elmarad a hétvégi tömeges oltás, majd eltüntették a bejelentést

Megírta a kormányzati oldal, hogy technikai hibák miatt elmarad a hétvégi tömeges oltás, majd eltüntették a bejelentést

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba

Visszavitték Fülöp herceget a londoni magánkórházba