szerző:
hvg.hu

A Múzeumok Éjszakájának kommunikációs tenderéről egy nappal a rendezvény előtt írták alá a szerződést a felek - írja a Kreatív.hu. Ráadásul ebben az ügyben is felbukkan L. Simon László kabinetfőnökének a neve.

A Múzeumok Éjszakája június 21-én már lezajlott, de a programsorozat kommunikációjára kiírt közbeszerzés eredménye csak július 9-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, és eszerint a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást a Kortárs Média Kft. nyerte meg egyedüli indulóként, és erről a szerződést csupán egy nappal a rendezvény előtt írták alá - írja a Kreatív.hu.

A Kreatív fellidézi, hogy egy korábbi Népszava-cikk szerint a Kortárs Média Kft. közösen adta ki a Kultura.hu nevű internetes lapot az állami tulajdonban lévő Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, amelynek vezetője Hornyák Tibor. Márpedig Hornyák kabinetfőnökként dolgozott a fideszes L. Simon László kulturális államtitkárságának időszakában.

Korábban L. Simon Lászlóról azt írta meg a Népszabadság, hogy egy Velencei tavi turisztikai kommunikációs tenderre csupa ismerős céget hívott meg, köztük volt a Kortárs is. L. Simon az RTL Klubnak azzal magyarázta a döntést, hogy gyorsan akart dönteni és azért kellettek az általa megbízhatónak ismert cégek. A Kortárs ezen a tenderen nem nyert.

Viszont kiderült az is, hogy a velencei megbízásról lemaradó mindkét céggel szerződött 2013-ban a Nemzeti Kulturális Alap, amelynek L. Simon alelnöke volt. A Kortárs Média Kft.-vel az NKA jubileumi kiadványának nyomdai kivitelezéséről állapodtak meg, először 500, majd további 300 példányban. A munka ellenértéke összesen nagyjából bruttó 17 millió forint volt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!