szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valaki megrongálta a DK Népszínház utcai irodáját, reagálva a párt utóbbi időkben tapasztalható, a cigánykérdéssel kapcsolatos megnyilvánulásaira.

Megrongálták a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi, Népszínház utcai információs irodáját. Az egyik ablakra azt fújták fel: "Már két hete cigányozunk", a másikra pedig: "Szavazzon ránk!". A képet a Kétfarkú Kutya Párt Instagram-oldalán osztották meg.

©

Két hete derült ki, hogy a DK (egyébként az MSZP-vel és a helyi Együtt-PM-mel közösen) támogatja Pásztor Albert miskolci független polgármesterjelöltet, korábbi rendőrkapitányt, aki 2009-ben a cigányság és a bűnözés összefüggéseiről tett nagy vihart kavaró kijelentést. Azóta is sok kritika éri a magát demokratikusnak valló pártot emiatt. A kritkákat kivédendő a párt politikusa, a volt SZDSZ-es Eörsi Mátyás, ha lehet, még mélyebbre taszította az önellentmondásban a DK-t, amikor egy interjúban azt mondta, statisztikailag létezik a romabűnözés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyomozók jelentek meg Galambos Lajosék házánál

Nyomozók jelentek meg Galambos Lajosék házánál

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Poloskát találtak Boldog István volt irodájában

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt

Nyolc kilométeres a dugó az M1-esen a kigyulladt kamion miatt