szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vízzel teli gödör tátong a pár hónapja átadott 4-es metró felett a Baross téren. Körülötte felszedték a kőburkolatot, a területet pedig kordonnal kerítették el – írja a Blikk. Munkást nem láttak itt, a víz viszont szivárog lefelé, és áztatja a Rottenbiller utcai aluljárót. Lent műanyag vödörbe csepeg a víz. A BKK-tól azt közölték, hogy keresik a szivárgás okát.

A gödörtől nem messze, a 4-es metró bejáratánál épített kerengő fedett része is vizesedik.

A bejárat mellett megbontották a burkolatot, ott is van egy gödör, benne egy közművezetékkel – olvasható a cikkben.

A Blikk szombaton írt arról, hogy a Baross tér másik felén, a Festetics utcánál mállik az új aluljáró plafonja. A DBR Metró Projektigazgatóságától akkor azt közölték, hogy tudnak az ottani beázásról, keresik a megoldást, de az aluljáró azon részére már nincs garancia, mert 2005–2007 között készült el.

Az aluljáró többi részét viszont idén márciusban adták át a metróval együtt.

A BKK sajtóosztálya szerint „a Baross téren az M4-es metró projektben épült új aluljáró födémjén vizesedést észleltek a szakemberek, ezért az okok feltárását a napokban megkezdték. Az érintett aluljárórészen több vállalkozó is dolgozott a tér átadását megelőzően, ezért BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság egyelőre keresi a szivárgás okát, így azt a vállalkozót is, akinek majd a garanciális javítást kell elvégeznie".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!