szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Együtt-PM azzal a Hajnal Zsolttal dolgozik együtt, akinek cége a Hagyó-per egyik érintettje, ez pedig megdöbbentette a Fideszt.

A Fidesz megdöbbentőnek tartja, hogy sajtóhírek szerint Juhász Péternek, az Együtt-PM társelnökének kampányát Hagyó Miklós volt üzlet- és munkatársai segítik. A kormánypárt csütörtökön azt közölte az MTI-vel: az Együtt-PM azzal a Hajnal Zsolttal dolgozik együtt, akinek cége a Hagyó-per egyik érintettje. Hajnal cégei százmilliós nagyságrendben "lapátoltak ki pénzt a Gyurcsány-kormánytól és – Hagyó Miklós idején – a BKV-ból" – írták.

A Fidesz egyértelműnek nevezte, hogy az Együtt-PM a budapesti önkormányzatokban ismét Hagyó üzlettársait kívánja helyzetbe hozni. Hagyó Miklós emberei nyilvánvalóan azért segítik az Együtt-PM kampányát, mert "újra zsíros megbízásokban, új nokiás dobozokban reménykednek" – fogalmazott a párt, hozzátéve: az Együtt "lepaktált Hagyó embereivel", ismét a kezükbe adnák a fővárosi cégeket és önkormányzatokat. Kiemelték: "a budapestiek nem kérnek újra az Együtt-PM paravánja mögé bújtatott Hagyó-korszakból".

A Magyar Nemzet korábban arról írt: Juhász Péter, az V. kerület baloldali polgármesterjelöltje kampányának egyik szervezője és kiadványainak készítője Hajnal Zsolt, a Relatív Reklámügynökség Kft. ügyvezetője. A cikk szerint Hajnal cégei 2004 óta százmilliós nagyságrendben dolgoztak a szocialista pártnak, illetve a balliberális kormányoknak. A lap példaként említi a Leo Burnett reklámügynökséget, amely 2004 végéig 750 millió forintért végzett kommunikációs tanácsadást a kormánynak, és az MSZP-kampány vizuális megjelenésének is ez volt a felelőse.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nekiálltak kitakarítani egy szerbiai tavat, még koporsót is találtak

Nekiálltak kitakarítani egy szerbiai tavat, még koporsót is találtak

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Íme, az egyetlen gyárilag golyóálló Porsche 911-es

Íme, az egyetlen gyárilag golyóálló Porsche 911-es