szerző:
hvg.hu

Interjút adott a főpolgármester-jelölt, akinek a javára hétfőn hivatalosan is visszalépett Falus Ferenc. Bokros Lajos szerint az MSZP is be fog állni mögé a sorba, és így ő "akár nyerhet is" a választáson. A MoMa jelöltje azt mondta, nem ígért semmit a támogatásért cserébe a baloldal pártjainak. Bokros az interjúban egyetlen konkrét intézkedést nem nevezett meg, amelyet megválasztása esetén hozna, azt viszont elmondta, hogy leginkább egy majomhoz hasonlítaná magát, mert az okos állat, csapatmunkát végez, és elismeri a vezetőt.

Bokros Lajos úgy tudja, az MSZP is be fog állni mögé a sorba – derült ki a gyorsinterjúból, amelyet az Index készített vele, miután kiderült, hogy a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje a baloldali összefogás jelöltjévé avanzsált.

Bokros saját bevallása szerint nem ígért semmit a baloldali pártoknak cserében a támogatásért.

Arra a kérdésre, hogy esetleges győzelme esetén a budapestiek készülhetnek-e egy újabb Bokros-csomagra, a jelölt úgy válaszolt, hogy ma egy önkormányzat nehezen összehasonlítható egy országgal, mivel a helyhatóságokat az elmúlt években annyira kiüresítették. Az, hogy az önkormányzatoktól elvették az egészségügyi, oktatási, közszolgáltatói intézményeket, "egyfajta kényelmes helyzetet teremtett" Bokros szerint. Mint mondta, arra van szükség, hogy új feladatokkal lássák el az önkormányzatokat.

©

Konkrét intézkedést azonban konkrét kérdésre sem akart említeni, "mert nem lenne értelme. Ha mondanék, azt mondaná sok kedves hozzászóló, hogy 'És azt meg miért nem?'" – fogalmazott. Szerinte "akár meg is nyerhetik" a választást, ha a demokratikus ellenzék minél szélesebb körben beáll mögé.

Az Index a múlt héten is beszélgetett Bokros Lajossal, amikor nem lehetett tudni, hogy Falus Ferenc, az MSZP, az Együtt-PM és a DK közös jelöltje visszalép a javára. Akkor Bokros – kérdésre válaszolva – majomhoz hasonlította magát, amely szerinte nagyon okos állat, csapatban dolgozik, és elismeri a vezetőt. "A majmok igenis nagyon-nagyon magas szintjére jutottak az egyedfejlődésnek. Ez nekem nagyon tetszik. Szeretem a majmokat. A gorillákat is, a csimpánzokat is meg az orangutánokat is." Emlékezetes, Falus Ferenc visszalépett jelölt egy hasonló interjúban lóhoz hasonlította magát, amely egy türelmes, de nem túl okos állat.

A múlt heti interjúban arról beszélt, hogy ő nem lép vissza senki javára, mert nem élhet egy párt abból, hogy örökké gesztusokat gyakorol. Falus Ferenccel kölcsönösen nem kértek egymástól visszalépést, mondta akkor.

Amikor Bokrost arról kérdezték, miért magát tartja a legalkalmasabb jelöltnek, három ismérvet említett: az egyik a bátorság és a kiállás, amit az elmúlt 20 évben tanúsított, a másik a tudás és tapasztalat, a harmadik pedig a hitelesség és a becsület.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Facebook egykori biztonsági főnöke szerint nagy bajban van Amerika, a hackerek pedig trükkösebbek, mint valaha

A Facebook egykori biztonsági főnöke szerint nagy bajban van Amerika, a hackerek pedig trükkösebbek, mint valaha

Súlyokkal megpakolt teherautók foglalják el a Lánchidat péntek éjszaka

Súlyokkal megpakolt teherautók foglalják el a Lánchidat péntek éjszaka

20.10-kor, 21.45-kor, 22.35-kor figyelmeztették, majd vitték is – videó az első budapesti hajléktalanperről

20.10-kor, 21.45-kor, 22.35-kor figyelmeztették, majd vitték is – videó az első budapesti hajléktalanperről

Sokkal kevesebben jutnak első lakáshoz, mint a boom előtt

Sokkal kevesebben jutnak első lakáshoz, mint a boom előtt

Újra felütötte a fejét a kergemarhakór Nagy-Britanniában

Újra felütötte a fejét a kergemarhakór Nagy-Britanniában

Egyetlen gigavállalatban egyesítik Mészáros Lőrinc két óriáscégét

Egyetlen gigavállalatban egyesítik Mészáros Lőrinc két óriáscégét