szerző:
hvg.hu

Továbbra is vannak politikai ambíciói Falus Ferecnek a főpolgármester-jelöltségtől való visszalépés után - mondta Tarlós István átmeneti kihívója a Hír24-nek. A szórakoztatóan fura interjúból az is kiderült, hogy Falus szerint az őt elindító pártszövetségnek nem volt pénze egy támogatottságát felmérő közvélemény-kutatás elkészíttetésére.

Nem volt pénze az őt elindító pártszövetségnek egy támogatottságot mérő közvélemény-kutatás elkészíttetésére, nem volt ilyen, ezért is tévedés a Magyar Nemzet híre, miszerint a támogató pártok által készíttetett közvélemény-kutatás volt a visszaléptetése alapja - mondta Falus Ferenc a Hír24-nek adott, egyszavas válaszokban bővelkedő interjújában

Az interjúban felidézték, hogy Hahn Endre, a Medián főnöke a HVG-nek azt mondta, ő egymillióért is készített volna megfelelő kutatást a szövetségeseknek. "Lett volna hatmillió forint is az egymillióból, ha megrendelést kap a Medián" - mondta most Falus a portálnak, és hozzátette, egymilliót akár ő is össze tudott volna szedni néhány barátjától.

Azt mondta, nem forszírozta a pártvezetőknél, hogy fel kéne mérni a támogatottságát, ő csak annyit mondott nekik, "jó lenne, ha lenne ilyen" felmérés. De fel sem vetődik benne, hogy visszavonná a visszalépését, szerinte abban a helyzetben a visszalépés volt a jó döntés.

A Medián végül elkészítette saját közvélemény-kutatását, amely szerint Falusra a választók 12 százaléka szavazott volna, míg Bokros Lajost 5 százalékuk szerette volna főpolgármesternek - legalábbis a Falus Ferenc visszalépése előtti héten. A Hír24 kérdésére, hogy miért a 12 százalékos jelölt lépett vissza az 5 százalékos javára, Falus most azt mondta, ennek nincs jelentősége. Szerinte nagyon kis mintán dolgozott a Medián, ez csak elgondolkodtatásra elég.

Arról is beszélt, vannak politikai ambíciói, de arról korai beszélni, hogy hol fog feltűnni. "Az én politikai ambícióm egy bizonyos politikai üggyel kapcsolatos, melynek megvalósításához kell az új generáció" - közölte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szokatlan szigor: a kormány fellép az EU-projektek túlárazása ellen

Szokatlan szigor: a kormány fellép az EU-projektek túlárazása ellen

Már Falus Ferenc is bedobta azt, amit most Orbán és Tarlós megvalósít

Már Falus Ferenc is bedobta azt, amit most Orbán és Tarlós megvalósít

Nagyot fog nézni a Facebook fejlesztését látva, tiszta sci-fi

Nagyot fog nézni a Facebook fejlesztését látva, tiszta sci-fi

Ha a Gyermekvasúttal készül kirándulni a hosszú hétvégén, alaposan nézze meg a menetrendet!

Ha a Gyermekvasúttal készül kirándulni a hosszú hétvégén, alaposan nézze meg a menetrendet!

Nem elég a szelektív szemét körüli mizéria, leáll egy fontos hulladéktípus gyűjtése

Nem elég a szelektív szemét körüli mizéria, leáll egy fontos hulladéktípus gyűjtése

Törkölyös sör magyar módra

Törkölyös sör magyar módra