szerző:
MLF
Tetszett a cikk?

Nem lesz Békemenet, miután a fideszes vezetők megkérték a szervezőket, hogy most ne szervezkedjenek, mert nem akarnak konfrontálódni a netadóra érzékeny fiatal rétegekkel. Rogán Antal pedig ugyanekkor benyújtotta a netadóra vonatkozó módosító indítványát, és azt állítja, hogy ebből a kistelepülésekre vezetik majd be az internetet.

Külön kérte a Fidesz vezetősége a Békemenet szervezőit, ezen belül Bencsik Andrást, hogy a most tervezett kormány melletti tüntetést ne tartsák meg – értesült a hvg.hu egy kormányzati, és egy magas rangú fideszes forrásból. A kormánypárti politikus szerint a Békemenet szervezői belátóak voltak a kéréssel szemben. Lesz még alkalom, amikor valóban szükség lesz a békemenetesek támogatására, de ez most nem az – fogalmazott a magas rangú kormányzati forrás.

Ezzel a politikus arra utalt, hogy a Békemenetnek a jelenlegi diplomáciai helyzetben rossz üzenete lenne, és azt a benyomást keltené, hogy megrendült a miniszterelnök vagy a kabinet pozíciója. Márpedig forrásunk szerint egy hosszú és építkező tárgyalássorozatba akarnak kezdeni az amerikaiakkal, ahol a kormány nem akar olyan látszatot kelteni, hogy meggyengült a pozíciója.

©

Fideszes forrásunk ugyanakkor úgy vélekedett, hogy a három megnyert választás éppen elég erődemonstráció, az aktivistákat is kifárasztotta, ezért nincs szükség egy újabbra.

Ugyanakkor több fideszes politikus is arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy az internetadó kommunikációját az első perctől elrontotta az NGM, ezzel magyarázták a vasárnapi tüntetést. A politikusok azt mondták, meglepte őket a résztvevők magas létszáma, többen minimum 30 ezerre becsülték a tüntetőket, és volt, aki úgy vélekedett, hogy a netadóval felbosszantottak egy olyan fiatal generációt, amely eddig egyáltalán nem foglalkozott politikával, így a kormány tevékenységéről sem volt eddig véleménye.

Magas rangú kormányzati forrásunk szerint a Békemenet mozgósítása azért is hibás döntés lenne, mert szembeállítaná a kormány melletti elkötelezett híveket ezzel a réteggel.

Rogán Antal frakcióvezető a hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy beterjesztette azt a módosító javaslatot, amely magánszemély-előfizetésenként 700 forintban, vállalkozók esetében 5000 forintban maximálná az adó mértékét, és a törvényben kikötik, hogy azt nem a fogyasztók, hanem a szolgáltatók fizetnék. Rogán szerint azért van szükség az internetadóra, mert a következő években, 2018-ig kormányzati és uniós támogatásból minden településre eljuttatnák a szélessávú netkapcsolatot, tehát a szolgáltatók előfizetői tábora állami támogatásból növekedne és szerinte ezzel együtt a cégek profitja is.

A Fidesz frakcióvezetője azt hangsúlyozta, hogy a négy legnagyobb távközlési cégnek tavaly 70 milliárd forint volt a profitja. Rogán szerint további pontosítások várhatók az adócsomagban november 18-ig, amikor szavaz az Országgyűlés, ami fideszes forrásaink szerint az internetadó további felpuhítását jelentheti majd. Rogán a tájékoztatón a további módosításokról nem kívánt további részletekbe bocsátkozni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről

Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről

Megyei adatok: Győr-Moson-Sopron megyében rosszabb a helyzet, mint Budapesten

Megyei adatok: Győr-Moson-Sopron megyében rosszabb a helyzet, mint Budapesten

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál

Kerítésnek hajtott egy összefirkált autó Angela Merkel hivatalánál