szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A keceli önkormányzat csütörtöki alakuló ülésén Haszilló Ferenc letette a polgármesteri esküt. Azt mondta, túl sokan támogatják ahhoz, hogy lemondjon. Az ülésen részt vettek Haszilló támogatói is, akik közbekiabálással adták meg a hangulatot. A hivatal előtt 8-10 tüntető tiltakozott a szélsőséges nézeteket valló exfideszes polgármester beiktatása ellen.

Egy hangfelvételen botrányos dolgokat mondott Haszilló Ferenc, újraválasztott keceli polgármester. A 2012-es felvételen arról beszél, hogy a kétharmadnak vissza kellene állítani a halálbüntetést és öt-hat liberális politikust kivégezni. A káromkodással teli párbeszéd szerint a zsidók szopatják az országot, a cigány gyereket az iskolában meg föl kellene rúgni. Haszilló magánvéleményét bővebben itt ismerheti meg.

A felvétel napvilágra kerülése után néhány órával a Hír Tv-nek a politikus azt mondta, hogy polgármester ilyet nem tehet, és úgy érzi, a megfelelő időben le kell mondania. Azt is elmondta, hogy elnézést kér azoktól, akiket megbántott. A hírben még az is szerepelt, hogy Kecelen három hónapon belül lehet időközi választás. A Fidesz is kezdeményezte Haszilló pártból való kizárását.

Ehhez képest a Magyar Narancs Online úgy értesült, hogy a polgármester nem mondott le, sőt a csütörtöki alakuló ülésen felesküdött. Kecel első embere úgy gondolja, túl sokan támogatják ahhoz, hogy lemondjon. Az ülésen megszavazták 448 ezer forintos fizetését is.

©

A polgármesteri hivatal előtt csütörtökön kora délután mintegy 20 rendőr vigyázta a Haszilló beiktatása ellen tiltakozó 8-10 tüntetőt és a kb. 50 fős támogató demonstrációt. Haszilló támogatói szerint nem volt keresztényi cselekedet kiszivárogtatni a polgármestert lejárató felvételt, és Haszilló egyébként is sokat tett Kecelért.

A Haszillót támogató tömeg később benyomult az ülésterembe és bekiabálásokkal, fújolással ellehetetlenítette a polgármestert kritizáló hozzászólásokat. Haszilló felszólalásában azt mondta, egyelőre nem kíván lemondani. Hogy később mi lesz, arról nem esett szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!