szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bán Tamást, a Budapesti Városüzemeltetési Központ korábbi vezérigazgatóját kéri fel Tarlós István főpolgármester az új fővárosi szuper-közműholding vezetői posztjára – értesült az Index. A Városigazgatóság része lesz majd a BKV és a BKK is, és az új poszttal tulajdonképpen minden fővárosi cég egy kézben lesz.

Tarlós István főpolgármester korábban a főpolgármester után következő legfontosabb pozíciónak nevezte a Városigazgatóság vezetői posztját. Bán Tamás egyedül Tarlósnak tartozik majd elszámolással – olvasható a cikkben.

Korábbi hírek szerint Tarlós István január 1-jéig szeretné felállítani a Városigazgatóság Zrt.-t. A mamutcégbe olvasztanák a Budapesti Városüzemeltetési Központ közműcégeit, a BKK-t és valószínűleg a BKV-t is. A BKK-nak csökkennének a kompetenciái: a forgalomszervezés, a kontrolling, és a közlekedési beruházások műszaki ellenőrzése maradna a közlekedési központnál. 

Bán Tamás 2011 és 2012 között már vezette a Budapesti Városüzemeltetési Központot, de 2012-ben felmentette a fővárosi közgyűlés. Úgy tudni, a leváltást ő maga kezdeményezte, mert belefáradt a sok egyeztetéssel járó operatív munkába. Bán Tamást Szarvas Ferenc volt MÁV-vezér követte a BVK élén, ő most az Index értesülései szerint távozik majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ceglédi Zoltán: Tanácsokról szólva

Ceglédi Zoltán: Tanácsokról szólva

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

60 ezer forinttal kevesebb lehet valójában az átlagkereset

60 ezer forinttal kevesebb lehet valójában az átlagkereset