szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A külügyminiszternek nem szólt Vida Ildikó, hogy kitiltották az Egyesült Államokból, és szerinte ez ügyben nem is kell vizsgálódnia a minisztériumnak – erről beszélt Szijjártó Péter abban a villáminterjúban, amit az Országház folyosóján adott a 444.hu munkatársának.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy külföldön volt, amikor megjelent a Magyar Nemzetben a Vida Ildikóval készített interjú. A NAV elnöke ebben elismerte, hogy valóban kitiltották őt és bizonyos munkatársait az Egyesült Államokból korrupciós vádak miatt. A külügyminiszternek a sajtósa szólt a cikkről – tette hozzá.

Szijjártó szerint nincs szükség arra, hogy a tárcájánál meghallgassák az ügyben Vida Ildikót. A külügyminiszter azt is mondta: nem ő volt az a kormánytag, akit a NAV elnöke tájékoztatott a kitiltásáról, és akire az interjúra hivatkozott – derül ki a videóból.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb értékes Balaton-parti ingatlant ad el a Bahart

Újabb 800 millió forint megy a hajdúnánási MotoGP-pályára

Újabb 800 millió forint megy a hajdúnánási MotoGP-pályára

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak

EP-s agrárpolitika: kevesebb pénzt a zöldbáróknak