szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem bocsátották el, de megrovást kapott az ombudsmani hivatal munkatársa, mivel arról egyeztetett egy jogvédő szervezettel, hogy a hivatal mikor hoz nyilvánosságra egy, a józsefvárosi fideszes vezetés számára érzékeny jelentést. A levelezés kikerült a Magyar Nemzethez, emiatt viszont még a titkosszolgálat folytat vizsgálatot.

Belső fegyelmi vizsgálatot folytattak Borza Beáta, az ombudsmani hivatal főosztályvezetője ellen, és megrovásban részesítették - írja a Magyar Nemzet hétfői száma. Ő az állampolgári jogok biztosi hivatalának az a munkatársa, aki arról levelezett a TASZ munkatársával, Sárosi Péterrel még a nyáron, hogy egy, a hivatal által a józsefvárosi tűcsereprogram kinyírásáról készített jelentés mikor kerül nyilvánosságra.

Az egyeztetés annyit takar, hogy Sárosi, aki a TASZ drogpolitikai felelőse, arra kérte Borza Beátát, hogy ne akkor hozzák nyilvánosságra a jelentést, amikor ő szabadságon van. Maga a vizsgálat is a TASZ panasza nyomán indult el, és a vizsgálat elmarasztalta a fideszes vezetésű önkormányzatot.

A belső levelezést a Magyar Nemzet hozta nyilvánosságra, emiatt Székely László ombudsman feljelentést tett tiltott adatszerzés és más bűntett miatt, a Fővárosi Főügyészség azonban arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy ők megvizsgálták a dolgot, nem indítottak nyomozást. Viszont a lap az ombudsmani hivataltól megtudta, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vizsgálatai még folyamatban vannak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MSZP: A Fidesz alamizsnát oszt, kifosztja a nyugdíjasokat

MSZP: A Fidesz alamizsnát oszt, kifosztja a nyugdíjasokat

Fa dőlt egy iskolás csoportra egy vasi kalandparkban, egy gyerek meghalt

Fa dőlt egy iskolás csoportra egy vasi kalandparkban, egy gyerek meghalt

Egész Európában hiánycikké kezd válni az influenzaoltás

Egész Európában hiánycikké kezd válni az influenzaoltás