szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hét év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla hétfőn egy fiút, aki féltékenységből megölt egy másik fiút 2012-ben Püspökladányban. Az első fokon kiszabott büntetést másfél évvel mérsékelték, az ítélet jogerős.

A fiú családjával Püspökladányban lakott, későbbi áldozatával ismerősök voltak.

2012 szeptemberében megismerkedett egy lánnyal, egy iskolába jártak Debrecenben, és szeretett volna közelebbi kapcsolatba kerülni vele, de a lány elhárította a közeledését.

A másik fiú 2011 tavaszán ismerkedett meg a lánnyal, de csak ismerősei voltak egymásnak. A lány 2012 októberében új profilképet rakott fel magáról az egyik közösségi oldalon. A két fiú megjegyzéseket írt a képhez, és üzenetváltásuk odáig fajult, hogy egy püspökladányi találkozót beszéltek meg azért, hogy megverekedjenek egymással.

A gyilkosságért elítélt fiú lakásánál találkoztak, akinél volt egy pillangókés, mert attól félt, hogy alulmarad majd. Az utcán ezzel a késsel szúrta hason, mellkason és háton a másik fiút, akin már nem tudtak segíteni a rendőrök.

A vádlott Szolnokra utazott, de amikor megtudta, hogy a fiú meghalt, leszállt a vonatról, és önként jelentkezett a rendőrségen.

A Debreceni ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, de a büntetés kiszabásakor nem vette kellőképpen figyelembe a fiatalkorú elkövetőknél alkalmazandó szabályokat. Az ítélőtábla enyhítő körülményként értékelte a vádlott tényfeltáró, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását és azt, hogy a sértett ment verekedési szándékkal a vádlott lakásához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden uniós vakcinakutatásban részt vesz Magyarország

Minden uniós vakcinakutatásban részt vesz Magyarország

Üzeneteket váltott a francia tanár gyilkosa és az egyik tanítványának apja

Üzeneteket váltott a francia tanár gyilkosa és az egyik tanítványának apja

Ha nem vigyázunk, elveszíthetjük a lajhárokat

Ha nem vigyázunk, elveszíthetjük a lajhárokat