szerző:
hvg.hu

Még el sem kezdődött a kampány, máris rendkívül izgalmasnak tűnik a veszprémi időközi választás. Egymás után jönnek a fontos bejelentések, ma éppen Orbán Viktoré. Ovádi Péter, a korábban emlegetett fideszes jelölt visszalépett, helyette Mihalovics Péter, a Fidelitas országos választmányának vezetője indulhat. Akárki is a jelölt, a párt elnöksége már rábólintott.

Orbán Viktor pénteki közrádiós interjújának a legvégén derült ki, hogy megvan a Fidesz jelöltje a veszprémi időközi választásra.

A jelölt személyére már a párt elnöksége is rábólintott. Orbán azt mondta, a jelöltet a térség korábbi országgyűlési képviselője, Navracsics Tibor EU-biztos terjesztette elő, de a korábbi sajtóhírekkel ellentétben nem Ovádi Péterről, Navracsics titkáráról van szó. Ugyanis, mint arról beszámoltunk, Ovádi visszalépett.

Ovádi helyett a legnagyobb eséllyel Mihalovics Péter, Navracsics korábbi közigazgatási minisztériumi kabinetfőnöke indulhat, aki a Fidelitas országos választmányát is vezeti, valamint a fejlesztési tárcánál a Bakony–Balaton-térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos - írta a VS.hu.

Navracsics Tibor, Mihalovics Péter
©

Bár Orbán az interjúban azt mondta, igazából nem a kétharmad megtartása, hanem a veszprémiek érdeke a fontos, a választással kapcsolatban mindenkit az izgat, vajon megdönthető-e a Fidesz kétharmados többsége.

Bombahírek az előkampányban

Bombaként robbant a múlt héten a hír, hogy Simicska Lajos is szeretne elindulni az időközi választáson. Ennek a manővernek a magyarázatát azóta is keresik az elemzők. Orbán Viktor a Fidesz csütörtöki elnökségi ülésén azt mondta, utánajárt Simicska indulásának, és egészen biztos benne, hogy Simicska végül nem jelölteti magát.

A Közgép-vezér bejelentkezése volt az elsődleges oka annak, hogy Török Gábor politikai elemző végül mégis elállt a napokon át lebegtetett jelöltségtől.

Közben kialakult az is, hogy kit támogat a választáson a baloldali ellenzék. Kész Zoltán, a Polgári Platform neolibeális elnöke mögé egymás után beálltak a baloldali pártok.

Kivéve az LMP, amely saját jelöltet állít. Schiffer Andrásék pártja inkább egy olyan jelöltet keresne, aki az összes ellenzéki párt szavazójának is elfogadható, köztük az MSZP-nek és a Jobbiknak is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A nap videója: kicentizett száguldás fák és házak között

A nap videója: kicentizett száguldás fák és házak között

Majdnem 1 milliárd dollárt ér a telitalálat az amerikai lottón

Majdnem 1 milliárd dollárt ér a telitalálat az amerikai lottón

A ruandai kormány már tudja azt, amit Orbán Viktor kormánya nem is akar megtudni

A ruandai kormány már tudja azt, amit Orbán Viktor kormánya nem is akar megtudni

Jó helyen, rossz időben

Jó helyen, rossz időben

Kína 2020-ra fellőne egy mű-Holdat, ami bevilágítana egy egész várost

Kína 2020-ra fellőne egy mű-Holdat, ami bevilágítana egy egész várost

Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"

Helsinki: "Botrányosan drága a hajléktalanok vegzálása"