szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Együtt felháborítónak tartja, és elutasítja Kocsis Máté valóságtól elrugaszkodott javaslatát, mely kötelező drogtesztet vezetne be a fiatalok, a politikusok és az újságírók körében. A Polgári Konzervatív Párt szerint a Fidesz bevatkozik a családok életébe, ahol a kábítószer-fogyasztás megelőzésének valójában történnie kellene.

Nem rendőrállamra, hanem fejlett drogprevenciós programra van szükség – írták. Az Együtt azt szeretné, ha a kormány többet költene drogprevencióra, visszatérne arra az útra, amin Topolánszky Ákos annak idején elindult. Nem rendőrállamra van szükség, hanem fejlett, 21. századi drogmegelőzési programra.

Az Együtt felszólítja Kocsis Mátét, hogy tartsa be ígéretét, és figyelemelterelés helyett foglalkozzon a 8. kerület problémáival. Rogán Antalt pedig kérik, a Fidesz-frakció ne tárgyalja ezt a minősíthetetlen javaslatot.

A Polgári Konzervatív Párt szintén közleményt adott ki, amely szerint az oktatási rendszer átalakításával kezdődött a családellenes Fidesz-politika, amelynek legújabb fejleménye újra durván beavatkozik a családok életébe, ahol a kábítószer-fogyasztás megelőzésének valójában történnie kellene, sérti a szülők gyermekneveléshez fűződő felelősségét és jogát, kiterjeszti az állam hatáskörét oda, ahova nem szabadna, és megfélemlíti a gyermekeinket.

Kocsis rendőrállami gondolkodása helyett javasoljuk a Fidesz-frakciónak, hogy inkább a családok társadalmi státusának megerősítésén, az oktatási rendszer anyagi és szakmai ellátottságának erősítésén, és a katasztrofális állapotban lévő gyermekvédelmi intézményrendszer javításán keresztül tegyen a drogozás (és a gyermekkori alkoholizmus) visszaszorításáért.

Szombati hír volt, hogy Józsefváros fideszes polgármestere szerint érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára, így javasolni fogja a Fidesz-frakciónak, hogy készítsen jogszabály-tervezetet a 12-18 év közöttiekre, a választott politikusokra és az újságírókra vonatkozó évenkénti kötelező drogtesztre. A Fidesz hétfőn foglalkozna az üggyel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön a lehűlés: vasárnap már 20 fok sem lesz

Jön a lehűlés: vasárnap már 20 fok sem lesz

Több mint százat sikerült megmenteni a Tasmániában partra vetődött delfinek közül

Több mint százat sikerült megmenteni a Tasmániában partra vetődött delfinek közül

Kunetz: Kivéreztetik az Uzsoki kórházat az átvezénylések

Kunetz: Kivéreztetik az Uzsoki kórházat az átvezénylések