szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor az OTP-csoport magánrepülőjével utazott ma a párizsi vonulásra, visszafelé pedig leszállt Zürich-ben is. A francia fővárosba magával vitte Trócsányi László igazságügyi minisztert és Hajdu János TEK-főigazgatót is.

Az OTP-csoporthoz tartozó Air Invest magángépével repült Párizsba, a terrortámadásokkal kapcsolatos vonulásra Orbán Viktor - értesült a hvg.hu. A kormányfő máskor is utazott már a cég gépével, azt nem tudni, most mennyiért bérelték ki a számára.

A délelőtt 10 órakor érvényes útvonalterv szerint Orbán Viktor 17 órakor indulhatott vissza a francia fővárosból, de nem egyenesen Budapestre repült volna, hanem leszállt volna a svájci Zürich-ben is. Azt ekkor nem lehetett tudni, miért utazott volna a városban.

Később a Miniszterelnöki Sajtóiroda megerősítette, hogy Orbán Viktor vasárnap este Párizsból Zürichbe utazott, ahol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) meghívására idén is részt vesz a labdarúgó világszervezet gáláján hétfőn.

©

A Párizsba induló magyar delegáció indulása előtt a Miniszterelnöki Sajtóiroda egy nyilatkozatot közölt Orbán Viktortól. A kormányfő ebben azt közölte, hogy új politika kell, Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat.

A delegációnak egyébként Trócsányi László igazságügyi miniszter és Hajdu János a TEK főigazgatója is a tagja volt.

Az együttérzését kifejező miniszterelnök a nyilatkozatban hozzátette, a terrorizmus előretörése Európában ma már valóság, ami napról napra növekszik. Az európai ember áll támadás alatt, az európai ember szabadsága és életformája - közölte a kormányfő.

Mindez a hétköznapjaink biztonságát fenyegeti, nem tehetjük meg, hogy nem nézünk vele szembe - mondta Orbán, aki szerint Európának képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben - tette még hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek

Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek

Változás történt, másfajta kocsikat hoznak most be külföldről a magyarok

Változás történt, másfajta kocsikat hoznak most be külföldről a magyarok

Egy felmérés szerint Amerikában főleg ezek az autók érik el a 300 ezer kilométeres futásteljesítményt

Egy felmérés szerint Amerikában főleg ezek az autók érik el a 300 ezer kilométeres futásteljesítményt