szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Karácsonyi üdvözlőlapot küldött az ír Francis Ciarán Tobin a Zoltai családnak, amelynek gyermekeit 15 évvel ezelőtt gázolta halálra Leányfalun – írta a Blikk.

Az ír gázoló az Igazságügyi Minisztériumon keresztül küldött karácsonyi üdvözlőlapot a Zoltai családnak, az üzenet most a család ügyvédjénél van – jelentette a Blikk, amely fotókat is közölt a lapról.

A férfi azt írta: „Legjobb kívánságaimat küldöm karácsonyra és sikeres 2015-öt kívánok. Gondolatban önnel és családjával vagyok: Ciarán”

Az édesapa, Zoltai Bence azt mondta, még nem látta a lapot, de furcsának találja, annak ellenére, hogy volt már levélváltás közöttük. "Hogy megbocsátottam-e Tobinnak? Már nem haragszom rá. Azt nem tudom, hogy ez egyenlő-e a megbocsátással" – idézte a lap.

Tobin 2000. április 9-én gázolta el Zoltaiék gyermekeit Leányfalun, a járdán. Gyorsan hazautazott, távollétében ítélték börtönbüntetésre, az elmúlt években pedig esély sem volt arra, hogy valaha is a rácsok mögé kerüljön. Később csak a hatalmas politikai és médianyomás hatására került végül börtönbe.

Ekkor hosszú idő után bocsánatkérő sorokat írt Marci és Petra miatt Zoltai Bencének, az édesapa akkor erre válaszolt is. Tóth István, Zoltai ügyvédje szerint magyar minisztériumtól tudják, hogy Tobin még börtönben van Dublinban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

XVI. Benedek: A fanatikus katolikusok még mindig nem hiszik el, hogy nem én vagyok a pápa

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói