szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem sikerült összegyűjtenie a szükséges aláírásokat, ezért nem indul a veszprémi választáson Sütő Kálmán, aki pedig a fideszes jelölt támogató aláírását is megkapta. De azt ígéri, legközelebb elindul, és segít leváltani a kormányt.

A Blikkben megjelent információkkal szemben nem nem kérte a nyilvántartásba vételét, így nem indul a veszprémi időközi választásokon Sütő Kálmán, az a hajléktalan férfi, akinek pedig több fideszes is aláírta a gyűjtőívét.

A hvg.hu telefonon érte el Sütő Kálmánt, aki azt mondta, hogy csak szeretett volna indulni, de nincs meg a szükséges aláírása, még száz darab sem jött össze. Nem is szerepel a nyilvántartásba vételét kérő huszonhat képviselőjelölt-jelölt között.

©

Blikk kedden írt arról, hogy Sütő aláírásgyűjtő ívét Némedi Lajos fideszes képviselőjelölt – akinek tehát Sütő a riválisa lehetett volna – is aláírta, illetve Halmay Gábor veszprémi önkormányzati képviselő is. Bár Némedi riválisa, az ellenzéki Kész Zoltán azt sugallta, hogy Sütőt azért segítik induláshoz, hogy a baloldali szavazatok lemorzsolódjanak, a hajléktalan férfi ezt visszautasítja. Azt mondja, csakis azért szerepel az ívén a két fideszes aláírás, mert amikor aláírásokat gyűjtött Veszprémben, akkor egy plázában odament a fideszesek standjához, és azok – látva a teljesen üres ívet – aláírtak neki. Másrészt pedig nem is segítették induláshoz, hiszen nem gyűjtöttek neki aláírást.

Azt mondta a hvg.hu-nak Sütő, hogy Veszprémhez amúgy nem sok minden köti, azon kívül, hogy hatévesen a manduláját a veszprémi kórházban vették ki. Azt mondja, amikor legközelebb lesz időközi választás, annak újra nekifut, és meg is nyeri, mert le akarja váltani ezt a kormányt.

Sütő közismert figura a politikusok és politikai újságírók körében, ő az, aki a Képviselői Irodaháznál árusítja a Fedél Nélkül című magazint. A hvg.hu két évvel ezelőtt interjút is közölt Sütő Kálmánnal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akár 12 fok is lehet ma, egy megyében mégis havazásra figyelmeztetnek

Akár 12 fok is lehet ma, egy megyében mégis havazásra figyelmeztetnek

A fővárosi kormányhivatal elmeszelte a Meseország mindenkié című könyv kiadóját

A fővárosi kormányhivatal elmeszelte a Meseország mindenkié című könyv kiadóját

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt