szerző:
MLF
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Humorizálva reagált a célpontosok felmondására Simicska Lajos, aki szerint az ellenkezője igaz annak, amit a videoüzenetben a stáb mond Orbán Viktorról.

„Dehogynem. Geci!” – így reagált a Célpont stábjának felmondására Simicska Lajos. Egy közvetlen munkatársa szerint miután értesült a Facebookra kikerült videóról, elbeszélgetett az ügyről az embereivel és ebben a körben ismételte meg a február 6-i, Orbán Viktorra tett megjegyzését. Kollégája szerint egyáltalán nem volt indulatos, inkább ironizált a videón, és a kormányfő mellett nyilvánosan kiálló, majd felmondó Hír Tv-s újságírókon.

A hvg.hu szerette volna megkérdezni a vállalkozót, illetve a Hír Tv elnökét, hogyan értékelik a Célpont stábjának nyilvános felmondását. Sem Simicska Lajost, sem Fonyó Károlyt nem értük el, a Hír Tv új elnöke – a hangpostaüzenete alapján – valószínűleg spanyol nyelvterületen van (kollégái csak annyit erősítettek meg, hogy külföldön van szabadságon). Viszont visszajelzést kaptunk Simicska munkatársaitól, ekkor közölték a hvg.hu-val, hogyan reagált a vállalkozó a videoüzenetre. Mint arról beszámoltunk, a Célpont sorsa a napokban már bizonytalan volt, a stáb egyik vezetője már arról beszélt, hogy újra akarják gondolni a műsort, ám a csapat még a tervezett egyeztetés előtt kitette a Facebookra a videót. Most a tévében azt találgatják, hol folytatja a stáb, és vajon átmennek-e a köztévé márciusban induló új hírcsatornájára.

A Pesti Srácok nevű oldal szerint még az éjjel is tárgyaltak a Célpont maradásáról, Simicska hosszan győzködte a stáb egyik, meg nem nevezett tagják arról, hogy folytassák a műsort, ne mondjanak fel. Állítólag a telefonbeszélgetésről hangfelvétel is készült, de ezt a Pesti Srácok nem hozta nyilvánosságra. A felvételen állítólag elhangzik az is, hogy "Ha felálltok, akkor bemegyek és bazd meg megtakarlak".

©

Kedden nyíltan állást foglalt a Simicska–Orbán-médiaháborúban és testületileg felmondott a Hír Tv tíz éve indult Célpont című műsorának négyfős stábja. Döntésüket egy videóban közlik, amelyet szerda reggel tettek közzé a műsor Facebook-oldalán. „Szerintünk Orbán nem geci” – mondják ki a videóban, amelyet Losonczi Kata műsorvezető felvezetője indít. Losonczi a felvételen a Simicska Lajoshoz köthető sporteszközzel, egy szánkóval jelenik meg.

A reklámadó szétterítése ellen tiltakozva Simicska Lajos február 5-én a Népszavában jelentette ki, hogy „totális médiaháború” lesz. Másnap „lelkiismereti okokra” hivatkozva szakított vele több régi szövetségese, felmondott a Nemzet-csoport több vezetője. Akkor a milliárdos több interjút is adott, azt mondta, szerinte a kormányfő áll az ügy mögött, az ő környezetéből bujtogatták a Nemzet-csoport vezetőit, ezért többször is kijelentette, hogy „Orbán egy geci”. Munkatársai szerint a vállalkozó meg van győződve: azzal a szándékkal mondtak fel, hogy felrobbantsák a stábot, és ellehetetlenítsék a cégcsoportot, helyet csinálva a piacon az állami hírcsatornának.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Csikász Brigitta - M. László Ferenc Itthon

Orbánisták és simicskisták háborúznak a Hír Tv-ben

Feszült a hangulat a Hír Tv és a Magyar Nemzet szerkesztőségében: a munkatársak attól félnek, előbb-utóbb állást kell foglalniuk, hogy ki mellett állnak a nagy Orbán–Simicska-háborúban. Simicska Lajos környezetében úgy vélik, a korábban felmondott vezetők bujtogatják a stábot, a Fideszben pedig felmerült, hogy bojkottálják a Hír Tv-t.

Hivatalos: Nevadában is Sanders győzött

Hivatalos: Nevadában is Sanders győzött

Miért jó depresszív mémeket megosztania annak, aki szomorú?

Miért jó depresszív mémeket megosztania annak, aki szomorú?

Már 141-en fagytak halálra ezen a télen Magyarországon

Már 141-en fagytak halálra ezen a télen Magyarországon