szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A teljes lakosság körében 1,2-1,3 százalék követte az új M1 esti hírműsorait, a 18–49-es korosztályban 0,3-0,5 százalék volt ez az arány.

Kudarcnak tűnik a megújult köztévé debütálása a Nielsen Expressz által közzétett nézettségi adatok tükrében – adta hírül az ATV.

Március 15-én, azaz az új köztévé indulásának napján 17 és 22 óra között az összes tévéelőfizetéssel rendelkező 1,2-1,3 százaléka követte az adást. A tévé előtt ülő felnőtteknek pedig 2,4-3,3 százaléka követte az állami televízió adását.

A kereskedelmileg fontos 18–49-es korosztályban, a kábeltévé-előfizetők körében az M1 esti hírműsoraira 0,3-0,5 százalék volt kíváncsi. 17:45-kor a Nielsen adatai szerint konkrétan 0,0 százalék volt az M1 nézettsége a 18-49 évesek körében.

©

A Duna TV viszont növelte nézettségét, a TV2-t is verte a 18 óra előtti, illetve az esti műsorsávban, amikor a Kossuthkifli című minisorozat első epizódját sugározták. A Szegény gazdagok című magyar film, később a Magyarország szeretlek című műsor is 10 százalék körüli közönségarányt ért el.

Mint arról beszámoltunk, összeomlott a vadonatúj közszolgálati hírcsatorna az indulás napján kora délután. A híradóból kétszer próbáltak külső helyszínt kapcsolni, ez egyszer egyáltalán nem jött össze, aztán meg hang nem volt. "Én azért kicsit hallottam Timit", jegyezte meg a műsorvezető, Somorjai Balázs. A helyzetet a rövid hírek felkonferálásával próbálta menteni, de ehelyett elindult az időjárás-jelentés, majd különböző egyéb anyagok, végül meg a nagy sötétség. "Ilyen ez az élő adás", mondta végül a műsorvezető, amikor visszaevickélt a képernyőre.

Az új M1 első napját a március 15-i ünnepségekről és tüntetésekrők szóló percről percre tudósításunkban is követtük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Egy 3. emeleti lakásban találtak marihuánaültetvényt a rendőrök az Etele úton

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk