szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidelitas elnöke azt mondta, csak az ünnepségek tönkretételét akarják megakadályozni az úgynevezett "provokátorfigyelővel", amellyel baloldali aktivistákat akarnak leleplezni. A provokátorfigyelő oldalát a Facebook időközben leállította.

A Fidelitas elnöke szerint az általuk indított "provokátorfigyelő" célja annak megelőzése, hogy "a baloldali pártok civil köntösbe bújva tönkretegyenek" bármilyen ünnepséget.

Böröcz László ezt azután mondta az MTI-nek, hogy az általa szerda délelőtt bejelentett "provokátorfigyelő" csapatukat ellenzéki pártok élesen bírálták, és több ifjúsági szervezet feljelentést is tett. A csapat megalakítását a Fidesz ifjúsági társszervezetének néhány napja megválasztott elnöke azzal indokolta, hogy "mindenkinek joga van tudni, kik azok a baloldali provokátorok, akik szét akarják verni" mások rendezvényét. Egyúttal arra kért mindenkit, "aki provokátorokat ismer fel", hogy küldje el nekik a nevüket, képüket.

Koncz Zsófia és Böröcz László
©

A Fidelitas elnöke délután az MTI-nek arról beszélt, hogy kezdeményezésük lényegét kissé félreértették. Mint mondta, azt szeretnék, ha még egyszer nem fordulna elő olyan, mint a baloldalnak a március 15-i állami ünnepségen "elkövetett akciója". Ennek két olyan résztvevője is volt, akiről konkrétan tudják, hogy baloldali pártokhoz köthető – tette hozzá.

A "provokátorfigyelővel" az a céljuk – folytatta Böröcz László –, hogy leleplezzék azokat a párttagokat vagy pártaktivistákat, akik magukat civilnek beállítva tönkretesznek egy rendezvényt.

Az ellenzéki reagálások közül külön kitért a DK-s Vadai Ágnes bírálatára, amelyet úgy kommentált: Vadai Ágnesnek arra kellene választ adnia, ő küldte-e oda a DK-s aktivistát a március 15-i ünnepségre, és fizettek-e neki ezért.

A délelőtt bejelentett "provokátorfigyelő" Facebook-oldala azóta eltűnt, ezzel kapcsolatban Böröcz azt mondta, bízik benne, hogy a Facebook visszaállítja majd az oldalt, mert nem éltek vissza személyes adatokkal. Arra az esetre ugyanakkor, ha nem így történne, közölte: "nyilvánvalóan meg fogjuk találni azt a felületet, ahol ezt ki tudjuk rakni". A 444 úgy tudja, a felhasználók bejelentései nyomán szedte le a Facebook az oldalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Szól a YouTube a kommentelőnek, aki épp beszólna

Szól a YouTube a kommentelőnek, aki épp beszólna

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban

Az ünnepekre is maradnak a szigorú korlátozások Németországban