szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A PDSZ megerősítette, hogy 86 százalékkal nőtt az iskolákban a közmunkások száma. A szakszervezet szerint ezek nem új munkaerők, hanem az intézményekből kirúgott korábbi közalkalmazottak.

„Elképesztő információ jutott a birtokunkba a mai napon, melyből kiderült, hogy a Klik által fenntartott intézményekben az elmúlt négy hónapban 86(!!!) százalékkal nőtt a közmunkaprogramban alkalmazott munkavállalók száma. Mindez örvendetes is lehetne, ha valódi létszámnövekedésről, a munkanélküliség csökkentéséről lenne szó” – írja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elnöke.

Mendrey László azonban hozzáteszi, hogy nem erről van szó, hanem a korábban elbocsátott közalkalmazottakkal – jellemzően a pedagógusmunkát segítő, nem pedagógus végzettségűekről van szó – űznek gusztustalan és etikátlan „játékot”. Ezzel ezeket az embereket megfosztja a Klik a közalkalmazottsággal járó relatív biztonságtól, kiteszik a nyári szabadság alatti munkanélküliség veszélyének – méltatlanul kizsigerelik és megalázzák őket.

A PDSZ közleményben szólítja fel az Emberi Erőforrás Minisztérium vezetőjét, hogy „haladéktalanul állítsa le ezt a visszataszító gyakorlatot, s tegyen intézkedéseket a közmunkás létbe kényszerítettek eredeti foglalkoztatási viszonyának helyreállítása érdekében!”

A témáról csütörtök reggel a Világgazdaság számolt be, a lap azt írja, Balog Zoltán miniszter vizsgálatot helyezett kilátásba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letöltötte őket? Ezek lettek 2020 legjobb androidos alkalmazásai

Letöltötte őket? Ezek lettek 2020 legjobb androidos alkalmazásai

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze

Magyar természetvédelmi szakemberek segítenek be öt balkáni államban

Magyar természetvédelmi szakemberek segítenek be öt balkáni államban