szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Két vagy három ember teljes erejéből ütött valakit, akkor még nem láttam, hogy egy lányt. Ezután vettem elő a kamerát" - mondta a videó készítője, aki szemtanúja volt a szegedi lány megverésének. A brutálisan megvert lány ügyében felhívást tett közzé a rendőrség.

A rendőrségnek és a Délmagyar helyi hírportálnak is eljuttatta egy szemtanú azt a videót, amelyet szombat este készített a kubai származású barátja miatt bántalmazott egyetemista lány megtámadásáról.

A híd alatt történt verést a Torontál téri parkolóból vette fel a szemtanú. A videó készítője turistaként járt a városban, és arra figyelt fel, hogy "két vagy három ember teljes erejéből ütött valakit, akkor még nem láttam, hogy egy lányt. Ezután vettem elő a kamerát." Addigra már két ember feküdt a földön, a háttérben látható kopasz pedig többször is megpróbált nekimenni a társaság tagjainak.

Mint arról beszámoltunk, a rendőrség közösség tagja elleni erőszak miatt nyomoz az ügyben, de ez kiegészülhet súlyos testi sértéssel is, mivel a helyszínről elmenekülő támadók brutálisan bántalmazták a barátja védelmére siető lányt. Tímea arccsontja eltört, mindkét szeme alatt zúzódások vannak, szája felrepedt, a sebet több öltéssel kellett összevarrni, kis híján több foga is kiesett. A megvert lányt hétfő délelőtt megműtötték, információnk szerint törött arccsontjait sikerült összeilleszteni.

A négy támadó egyike, egy fekete ruhás, kopasz fiatal azt üvöltözte, hogy a félvér fiú takarodjon haza Magyarországról. A félvér fiú barátnője próbált közbelépni, elmagyarázta nekik, hogy barátja itt született, azóta itt él, és magyar állampolgár. Ez nem érdekelte a kötekedőket, ezért a nő kapta a pofonok nagyját, ezután a támadók a riasztott mentők és rendőrség megérkezése előtt elfutottak. Azóta kiderült az is, hogy a lány bátyja és barátja karcolásokkal úszta meg a támadást.

A rendőrség kéri, hogy aki a támadót felismeri, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06/62/562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13), a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!