szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három tranzitterületet hoz létre a Fővárosi Önkormányzat a nagy budapesti pályaudvarok mellett, hogy az ide érkező migránsoknak legyen vizesblokkal felszerelt helyük a várakozásra. A Városházán a fővárosi szervek, a karitatív szervezetek, a rendészeti szervek, a MÁV és a menedékügyi rendszer fővárosi vonatkozásban érintett szerezetei egyeztettek a kialakult helyzetről.

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére ma ült össze a Fővárosi Önkormányzat rendészeti igazgatósága a fővárosi szervekkel, a karitatív szervezetekkel, a rendészeti szervekkel, és a MÁV-val, hogy megvitassák a Budapesten kialakult helyzetet a bevándorlókkal kapcsolatban.

A konzultáción megállapodtak abban, hogy a három nagy pályaudvar mellett ún. tranzitterületeket létesítenek, amiket felszerelnek vécékkel, zuhanyzókkal, és ivóvízhez is hozzá lehet majd jutni. A pályaudvarokra érkező migránsokat az önkéntes segítők és a rendőrök irányítják ezekre az állomásokra, ahol addig tartózkodhatnak, amíg tovább nem indulnak a befogadóállomásokra.

©

A BKK két autóbuszt biztosít, amikkel a migránsok közlekedhetnek a pályaudvarok között – mint elhangzott – a cél az, hogy a menekültek ne a menetrend szerinti BKK-járatokat használják.

Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t felkérték az egyeztetésen, hogy gyakrabban takarítsanak a tranzitterületeken, és fertőtlenítsenek is. A Fővárosi Csatornázási Művek feladata a vizesblokkok üzemeltetése lesz, a rendőrséget pedig arra kérték, hogy segítsenek a migránsok eligazításában, tartsák fenn a rendet a tranzitállomásokon, figyeljenek a biztonságra.

©

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal sűrűbb ellenőrzést ígért, a Főkert pedig helyreállítja a parkokat, zöldterületeket. Erre a munkára közmunkásokat is alkalmaznak.

©

Az egyeztetésen elhangzott: a fővárosnak nem feladata és nem is akarják elszállásolni az ide érkező migránsokat, a legfőbb cél az, hogy tehermentesítsék a budapesti közterületeket és segítsenek a menekülteknek a minél gyorsabb tovább utazásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tagadta a bűnösségét a férfi, aki megpróbált megerőszakolni egy nőt a VII. kerületben

Tagadta a bűnösségét a férfi, aki megpróbált megerőszakolni egy nőt a VII. kerületben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Gulyás: Jelentősen nem módosítják a választási törvényt

Gulyás: Jelentősen nem módosítják a választási törvényt