szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zombor Gábor esetleges távozásáról már hónapok óta cikkezett a sajtó, augusztus 31-i hatállyal valóban távozik az Emmitől. Az államtitkár személyes és családi okokra hivatkozva kérte felmentését.

Augusztus 31-i hatállyal távozik Zombor Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára. A minisztériumi közlemény szerint az államtitkár személyes és családi okokra hivatkozva kérte felmentését.

Az egészségügyért felelős államtitkárságot ideiglenesen Beneda Attila helyettes államtitkár irányítja. Az emberi erőforrások minisztere hamarosan javaslatot tesz a miniszterelnöknek az egészségügyi államtitkár személyére vonatkozóan – olvasható az Emmi közlésében.

A sajtóban szinte havi rendszerességgel jelent meg, hogy az egészségügyért felelős államtitkárt leváltják. Bár Zombort azzal bízták meg tavaly, reformálja meg az egészségügyi rendszert, az államtitkár energiáit főleg a kórházak adósságállományának eltakarítása kötötte le – írtuk meg korábban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!