szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az RTL Híradó úgy értesült, már hónapokkal ezelőtt lezárták az ügyet, amelyet – bár csak két okostelefon ellopásáról volt szó – a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztályára bíztak. Az esküvői személyzet összes tagjától DNS-mintát vettek, hátha így lesz meg a tolvaj, de a jelek szerint a tízmilliós vizsgálat nem hozott eredményt.

Lezárta a nyomozást az Orbán Ráhel esküvőjén ellopott telefonokkal kapcsolatban a rendőrség – hangzott el a kedd esti RTL Híradóban.

A nyomozás lezárásáról már hónapokkal ezelőtt dönthetett a rendőrség a műsor információi szerint.

Úgy tudják, nincs meg a tolvaj, aki 2013-ban vitt el több készülékeket a lagziból. A hírek szerint csak a DNS-vizsgálatokra 10 millió forintot is költhettek, mindenkitől vettek mintát, aki az esküvőn dolgozott. A mintákat azzal a DNS-nyommal vetették össze, amelyet az ellopott telefon tokján találtak, azt ugyanis otthagyta a tolvaj.

Az esküvőn két vendég iPhone-ja tűnt el. Az ügyet az országos rendőrfőkapitány utasítására a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztályára bízták, amely rendszerint ennél nagyobb szabású eseteken szokott dolgozni. Az ügyön tucatnyi nyomozó dolgozott, a jelek szerint hiába.

A Híradóban idéztek egy tavalyi nyilatkozatot a személyzet egyik tagjától, Csókási Lászlótól, aki megalázó eljárásra panaszkodott. A pincér azt mondta, szeretné elérni, hogy állapítsanak meg túlkapást az esküvői személyzet tagjainak vegzálása miatt, Orbán Viktor pedig kérjen tőlük bocsánatot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!