szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pótmagánvádas eljárást indított a 2011. januári tragédia egyik áldozatának családja. Az eljárásban két új személy került a hatóságok figyelmének középpontjába: egy ügyvezető, illetve a biztonsági főnök.

Bizonyítási eljárással folytatódik szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az a pótmagánvádas eljárás, amit a West-Balkán nevű szórakozóhelyen 2011 januárjában történt, három halálos áldozattal járó tragédia nyomán az egyik áldozat családjának jogi képviselője indított két, eddig felelősségre nem vont személy ellen – írja a Magyar Idők.

A lapnak nyilatkozó Békefi László ügyvéd azt mondta: a West-Balkán Kft. eddig nem vizsgált ügyvezetője és a biztonsági szolgálatot biztosító cég vezetője ellen indítottak eljárást, mivel az adatok szerint ez az ügyvezető felelt a rendezvények műszaki lebonyolításáért, a biztonsági főnök felelősségét pedig az ellenőrzés elmulasztása alapozza meg.

©

Az ügyben már korábban jogerősen elítélt négy személy mindegyikét szervezőként elkövetett mulasztások, illetve vétségek miatt marasztalta el a bíróság. A pótmagánvádas eljárást is a halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt kezdeményezték az egyik áldozat családtagjai.

A tragédia miatt nyolc személy ellen indult eljárás, végül azonban csak négyük ellen emeltek vádat. Közülük Szalontay Győzőt, a West-Balkán Kft. egyik ügyvezetőjét és a harmadrendű vádlottat, Csanádi József rendezvényszervezőt három év négy hónap szabadságvesztésre ítélték, két évre felfüggesztve.

A 2011. január 15-én történt tragédiában három fiatal lány fulladt meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vitték a traktort, a vasat, a díszhóembert – Szlovákiából járt át lopni a mindent vivő páros

Vitték a traktort, a vasat, a díszhóembert – Szlovákiából járt át lopni a mindent vivő páros

Már több mint egymillió regisztrált fertőzött van Spanyolországban

Már több mint egymillió regisztrált fertőzött van Spanyolországban

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk