szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg hamis szakdolgozattal futott be karriert a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál egy kecskeméti vizsgabiztos, aki korábban osztályvezető is volt – írja a hétfői Blikk. A férfi szakdolgozata megegyezik ugyanis egy korábbival, a lap szerint csak itt-ott változtattak a szórenden. Az ügyben vizsgálatot indítottak, a vizsgabiztost a képesítést igénylő munkakörökből felmentették.

A szakoktatói vizsga az alapja valamennyi szakképesítésnek a vezetőképzésben, enélkül továbblépés nincs. Ez az alapja a vizsgabiztosi munkának is.

A Blikk birtokába került két, egymással teljesen megegyező szakdolgozat, amelyet két kecskeméti autósoktató-jelölt nyújtott be korábban saját munkájaként. A dolgozatok tartalmát szóbeli vizsgán megvédték, oktató lett mindkét vizsgázó. A baj csak annyi, hogy az egyik dolgozat 1986-os, a másik három évvel fiatalabb. 

A második dolgozat benyújtója, egy kecskeméti férfi csupán a szórenden változtatott itt-ott, más különbség nem fedezhető fel a szövegben.

A Blikk megkereste telefonon az érintett vizsgabiztost, aki annyit mondott: nem emlékszik rá, hogy másolta volna a szakdolgozatát, majd letette a telefont, később pedig már nem vette fel a lap munkatársának. 

Megkeresték az ügyben Nemzeti Közlekedési Hatóság Bács-Kiskun Megyei igazgatóját is, aki a munkáltatóhoz, a megyei kormányhivatalhoz irányította a lapot. Kovács Ernő megyei kormánymegbízott közölte, hogy a plágiumgyanús szakdolgozat ügyében eljárást kezdeményeztek, az érintett vizsgabiztost valamennyi képesítést igénylő munkaköréből felmentették a vizsgálat végéig. Csak egy koordinátori beosztást tarthatott meg magának, amelyhez nem kell szakirányú végzettség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk

Tíz éve hirdette meg Matolcsy György, hogy az EU élére törünk

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát