szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bizonyos szempontból jól jött a Testnevelési Egyetemnek a sportcsarnok októberi leégése, ugyanis ez megnyitotta a lehetőségét egy átfogó beruházásnak. A Csörsz utca végénél épülne fel az új csarnok, a régi helyét parkosítanák, és kialakítanának egy egységes kampuszt, némileg elvéve a helyet a Sportkórháztól, ehhez állami támogatás és engedély kell, ami lehet csak idő kérdése.

Október 15-én gyulladt ki a hajnali órákban a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka, egy elektromos zárlat okozta a faszerkezetű épületben a lángokat a hajnali órákban. A Testnevelési Egyetem évek óta módosítgatta az épületfejlesztési koncepcióját, a leégett sportcsarnok helyén végül park épülhet, az új sportcsarnok a Csörsz utcánál kaphat helyet – írja az Index. Emellett felújítanák az egyetem atlétikai pályáját, illetve fedett focicsarnokot is építenének mellé. Ahhoz, hogy zöld utat kapjon a beruházás, kormányzati támogatás szükséges, valamint a tervek állami jóváhagyása is, erre decemberben már sor kerülhet.

A terveket már évek óta módosítgatták, de Mocsai Lajosék akár már 2016-ban belekezdhetnek az építkezésekbe. A Sportkórházhoz tartozó egyes területeket is átcsoportosítanának a jelenlegi tervek szerint, köztük a jelenleg is befejezetlenül álló épülettel, ahol oktatási egységek, irodák és tantermek kaphatnának helyet - a kórházat eddig nem értesítették a lehetséges változásokról, de hallották a terveket. A kormányzati tájékoztatás szerint felmerült a kórházi ellátás átszervezése és egyes részek elköltöztetése, de a végleges koncepcióra decemberig biztosan várni kell.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Főorvos úr, már nagyon vártuk” – így debütált Szlávik János a Jóban Rosszban vendégszereplőjeként

„Főorvos úr, már nagyon vártuk” – így debütált Szlávik János a Jóban Rosszban vendégszereplőjeként

Tornádó okozott pánikot egy szicíliai tengerparti sétányon

Tornádó okozott pánikot egy szicíliai tengerparti sétányon

Brüsszeli engedély nélkül is tárgyalnak a postások béremeléséről

Brüsszeli engedély nélkül is tárgyalnak a postások béremeléséről