Juhász Gábor
Juhász Gábor
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Januártól az Insider Media adja a Pesti Srácok hírportált.

Új befektető bevonása révén igyekszik erősíteni piaci pozícióit a Pesti Srácok hírportál, január elejétől ezért kiadót vált, az Insider Média Lapkiadó Kft. jelenteti majd meg. Nem teljes tulajdonoscseréről van azonban szó, a jelenlegi gazda a Gerilla PresS Kft. 60 százalékos részt kap a frissen alapított Insiderben.

©

„A tapasztalt szakmai befektető bevonásának indoka az a szándék volt, hogy a PestiSrácok.hu a privát médiapiacon és a hirdetők előtt is kivívhassa méltó helyét” – válaszolta a kérdésünkre Szenvedi Zoltán, az új kiadó ügyvezetője. Ő egyben a portál munkatársa és a Gerilla PresS résztulajdonosa is, a másik Huth Gergely, aki ugyancsak felelős szerkesztő a Pesti Srácoknál. Korábban mindketten a Széles Gábor-féle Magyar Hírlap munkatársai voltak, a mostani lapigazgató, Stefka István pedig a napilap főszerkesztője volt.

Az új befektető a veszprémi Tóth Gábor Szilárd, akinek több vállalkozása is van, például a Bakony-Balaton Média Kft. és a Bakony-Balaton Régió Fejlesztő Zrt. Tóth Insideren belüli szerepének üzletrésze 40 százalékos arányán túlmutató jelentőségére utal, hogy az osztalékból 60 százalékkal részesedik majd. „Az átalakulásban köztulajdonú, állami vagy politikai szereplő nem játszik szerepet” – hangsúlyozta Szenvedi. A Gerilla PresS korábban kormányközeli megbízásokat kapott és a Fidesz-frakciónak is dolgozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!