szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állami földárverések révén további állami földek megszerzésére pályázik L. Simon László felesége, Vass Eszter. A gazdálkodó és borász államtitkár nem szeretné, ha a Velencei-tó körül gazdálkodó családját azért érné hátrányos megkülönböztetés, mert az ő rokonai.

Az államtitkár felesége úgy jutott hozzá a hektáronként 617 ezer forintos áron a nadapi 34,4 hektáros földterülethez, hogy a közeli Velencén 3 millió volt a föld meghirdetett ára – írja a Népszabadság. A területre már a korábbi években is lett volna vevő, illetve a falu is bejelentkezett érte az államnál – a sukorói kaszinóberuházás apartmanjai kerülhettek volna a területre –, azonban az állam ekkor nem adta. Helyi forrásokra hivatkozva sorolta a lap, hogy milyen fejlesztéseket kapott a falu L. Simon Lászlónak köszönhetően, aki becsatornázta az uniós forrásokat a térségbe: térfigyelőrendszert építettek, felújították a polgármesteri hivatalt és járdát is építettek.

Az államtitkár nem titkolta korábban sem, hogy a család jövőbeli egzisztenciáját a gazdálkodó tevékenység kiszélesítésével kívánják elérni – a családnak borászata, gyümölcsöse és panziója is van. A Népszabadság szerint az államtitkár felesége további földekre is licitál majd, az államtitkár szerint ez egy szabályos versenyben rendben is van, aki nem szeretne egy olyan országban élni, ahol a családtagjait egy törvényes, nyilvános, nyílt versenyben azért érné hátrány, mert hozzá tartoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Először mondta meg a kormány, hány koronavírusos beteg van intenzív osztályon

Először mondta meg a kormány, hány koronavírusos beteg van intenzív osztályon

Két kép árulkodik arról, hogyan néz majd ki a Samsung Galaxy S21

Két kép árulkodik arról, hogyan néz majd ki a Samsung Galaxy S21

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka

Radar360: Orbán propagandáját nem veszik be, de Merkellel van egy közös titka