szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kiégett iskolabusz roncsát kapta vissza a dombóvári önkormányzat az intézményfenntartótól. A jármű hordták a gyerekeket iskolába a tavaly őszi tűzig. A busz az önkormányzaté, de a KLIK üzemeltette. A polgármester szerint az intézményfenntartónak kellene állni a kárt, ami kétmillió forint, de ott nem akarnak fizetni - hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

Az iskolásokat szállító busz tavaly októberben gyulladt ki menet közben és majdnem kiégett Dombóvár közelében. A jármű most egy telepen áll a városban a vasút mellett.

A busszal a tűz előtt a külvárosból szállítottak gyerekeket iskolába. A jármű az önkormányzaté volt, majd a Klik vette át az iskolákkal együtt két és fél éve.

A tűz után a Klik úgy döntött, hogy nincs szüksége a roncsra, és vissza akarta adni a városnak. Szabó Lóránd polgármester szerint őket kár érte, amit az intézményfenntartó nem hajlandó megtéríteni nekik.

A busz a tűz előtt több mint kétmillió forintot ért, most azonban körülbelül 300 ezer forintért lehetne eladni ócskavasként.

Az önkormányzat szerint a Klik nem gondoskodott a busz karbantartásáról illetve nem megfelelően használták azt, azért éghetett ki. A Kliknek ennek az ellenkezőjét kellene bizonyítania, de nem tette ezt meg.

Ha január végig nem fizet a Klik, a dombóvári önkormányzat bírósághoz fordul. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól nem nyilatkoztak az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Havazásveszélyre figyelmeztet az OMSZ, 5 centinél is több hó hullhat az északkeleti megyékben

Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik

Vasárnap éjjel leáll a Bubi, de tavasszal 1200 új bringa érkezik

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt