szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter 2015-ben is vett műtárgyakat, de hogy miket, nem derült ki.

A 19 ingatlannal rendelkező Miniszterelnökséget irányító miniszter tavaly két további ingatlannal gyarapította birtokai számát: egy hathektáros erdőt, valamint egy tizenhat hektáros vegyes művelésű területet (szántó, legelő, erdő) vásárolt – az adásvétel még folyamatban van a vagyonnyilatkozat szerint. 2014-ben is gyűltek a birtokai: akkor hét új szerzemény is bekerült az aktuális vagyonnyilatkozatába (2 szántó, 2 erdő, 1 legelő, 1 töltés, 1 kivett mocsár). Földeket idén a földárveréseken rokonai vettek még.

 

©

A nagy műgyűjtő hírében álló – egyebek mellett Széchenyi Zsigmond karosszékét is birtokló – Lázár 2015-ben újabb (nem részletezett) műtárgyakkal gazdagodott. Értékpapírban elhelyezett befektetéseinek értéke a kötvényekbe fektetett megtakarításainak köszönhetően (amely 8 millióval nőtt) 54,8 millió forintra emelkedett. Ugyanakkor fut még egy megahitel, a 45 milliós banktartozása, amellett, hogy magánszemélyeknek is tartozik 36 millióval. (Ez utóbbi a tőketartozás lehet: azt, hogy hol tart Lázár a törlesztéssel, milyen ütemben törleszt, nem lehet tudni.)

Miniszterként havonta bruttó 1.109.000 forintot visz haza, emellett földje bérbe adásából, valamint társasági osztalékokból tavaly 8 millió forint jött be neki, ami másfél millióval több, mint 2014-ben volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Robbanások, hamueső – felébredt egy ecuadori vulkán

Robbanások, hamueső – felébredt egy ecuadori vulkán

53 embernek volt négyese az ötös lottón, egyenként majdnem egymilliót nyertek

53 embernek volt négyese az ötös lottón, egyenként majdnem egymilliót nyertek

Ausztrál kutatók megkísérlik visszaadni a látását egy vak embernek

Ausztrál kutatók megkísérlik visszaadni a látását egy vak embernek